(VIDEO) POŽARI KOD ŠIBENIKA: Vatra se kreće ka naseljima!
Foto: Printscreen Facebook

vatrogasci se bore na dva fronta

(VIDEO) POŽARI KOD ŠIBENIKA: Vatra se kreće ka naseljima!

Hrvatska -

ZATON - Vazdušne i zemaljske vatrogasne snage i dalje se bore s vatrom kod Šibenika koja im zadaje sve više problema.

Na terenu je 83 vatrogasaca, a situacija je tim gora jer se vatra razdvojila, kazao je sinoć za Hinu zapovednik Javne vatrogasne službe šibenik Volimir Milošević.

"Sada imamo dva vatrena fronta, jedan ide prema Raslini, a drugi prema Zatonu tako da sad branimo oba naselja, a kakav ćemo uspeh imati - videćemo", rekao je MiloŠevića.

Dodao je i da je vatrena linija jako razvučena te da su vazdušne snage i vatrogasci koncentrisani na odbranu objekata. Do sada je, ističe, izgorelo više od 200 hektara, a za sada nema potrebe za evakuacijom građana, iako su upozoreni da se ponašaju savesno i uklone iz dvorišta i oko kuća zapaljive stvari.

Protivpožarne vazdušne snage Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva iz Zemunika kod Zadra su upućene juče na novo požarište Zaton na prostoru Šibenika gde u gašenju učestvuju tri kanadera i tri ertraktora, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo odbrane.

Požar je primetio pilot ertraktora dok je bio u izviđanju, pa je gašenje veoma brzo počelo. Istovremeno, pilot je uočio i požar na lokaciji Galovac-Gorica u Zadarskoj županiji, kojeg su dva kanadera i jedan ertractor uspeli vrlo brzo da stave pod kontrolu.

Zbog loše vidljivosti, tri kanadera, koja su upućena na požarište Svilaja, povučeni su zbog loše vidljivosti i zadimljenosti prostora iznad požarišta.

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track