NIGERIJAC NALJUTIO HRVATE KOMENTAROM O SPLITU: Ovo je Afrika, samo ima struju
Foto: Profimedia/Twitter Screenshot

NIJE IH ODUŠEVIO

NIGERIJAC NALJUTIO HRVATE KOMENTAROM O SPLITU: Ovo je Afrika, samo ima struju

Hrvatska -

Nigerijski preduzetnik Sim Šagaja koji se nalazi na Forbsovoj listi 10 najmoćnijih ljudi u Africi, naljutio je mnoge objavom u kojoj je Split uporedio s Afrikom.

"Danas sam u Splitu, u Hrvatskoj. Ukratko, Afrika sa strujom", napisao je na Tviteru uz fotografiju jedne ulice u Splitu.

Usledila je lavina negativnih komentara, krenula je i rasprava na društvenim mrežama, međutim, iako je neke ova objava duboko pogodila, činjenica je da su neki delovi Afrike uspeli da se ekonomski razviju i da će se, kako stvari stoje, taj trend nastaviti i u budućnosti, dok Hrvatska stoji u mestu, pišu zagrebački mediji.

"Kako se danas "čudimo" Češkoj i Slovačkoj, možda ćemo se za 10, 20 ili 30 godina čuditi da je pola Afrike bogatije od Hrvatske“, piše Index.hr.

Navode se podaci Međunarodnog monetarnog fonda, gde je BDP po stanovniku, prema paritetu kupovne moći u Hrvatskoj prošle godine iznosio 24.053 dolara.

Sejšeli, mala afrička zemlja koja ima manje od 100.000 stanovnika i slično kao i Hrvatska, živi od "sunca i mora" imala je prošle godine BDP po stanovniku prema paritetu kupovne moći 29.155 dolara. Znači, oni su ih već prestigli.

Dok su se neki složili s njim i sličan komentar dali i o Zagrebu, drugi su ostavili negativne komentare. Komičar Aleksandar Curać Šarić napisao mu je da nema ni diktatora, aparthejda ni odvojenih četvrti.

"Priuštite sebi par lekcija iz istorije i lekciju o boljem laganju na Tviteru", dodao je.

.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Profimedia/Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track