UŽASNI DETALJI SAMOUBISTVA U SPLITU: Muškarac se razneo jer pravosuđe nije uradilo ništa kada mu je maloletna ćerka silovana
Foto: Youtube/Printscreen

BIO OGORČEN NA SISTEM

UŽASNI DETALJI SAMOUBISTVA U SPLITU: Muškarac se razneo jer pravosuđe nije uradilo ništa kada mu je maloletna ćerka silovana

Hrvatska -

Posle višesatnog pregovaranja s policijom juče se na plaži Kaštelet u Splitu ubio 54-godišnji muškarac aktiviranjem ručne bombe oko 19.40 sati, potvrdila je policija.

Pregovori policije i muškarca trajali su satima. Sve je počelo kada je muškarac prvo nazvao Operativno dežurstvo policije, predstavio se i kazao: "Halo, imamo bombu. Izvadio sam osigurač. Sklonite ljude da neko ne nastrada".

Policija je u međuvremenu ispraznila plažu, a nakon pregovora s muškarcem koji su potrajali duže od dva sata, muškarac je aktivirao bombu i razneo se.

Iako motiv samoubistva isprva nije bio poznat, saznaje se da je motiv bila njegova ogorčenost na hrvatsko pravosuđe zbog slučaja seksualnog zlostavljanja njegove ćerke iz 2009. godine.

"Jedino što sam načula je da viče kako je nezadovoljan državom. Vozio se u nekom manjem, starijem automobilu, ali ne mogu tačno da procenim", ispričala je za žena koja se našla na mestu događaja.

Pomorac T.K. koji se juče razneo, još je 2009. godine podneo prijavu Županijskom državnom tužilaštvu za polno zlostavljanje njegove tada maloletne ćerke. Za zlostavljanje je optužio svog poznanika, inače profesora u Splitu. Kada je saznao da od prijave neće biti ništa, jer navodno nije dokazana upotreba sile, izgubio je živce i jednom prilikom došao pred vrata kuće tog poznanika s mačetom i vikao "Pedofilčino, ubiću te". Optužio ga je da je odveo njegovu tada 16-godišnju ćerku na kupanje, nakon toga je doveo u šator, gde ju je dirao po intimnim delovima tela i u njih gurao prste.

T.K. bio je ogorčen na pravosudni sistem jer je smatrao da je nije učinio ništa u slučaju njegove ćerke. Zbog pretnji mačetom pomorac je 2012. godine nepravomoćno osuđen na četiri meseca zatvora, uslovno na godinu dana.

"Moj slučaj je sud okončao vrlo brzo nepravomoćnom presudom, dok je u slučaju profesora, gde je žrtva moja ćerka, održano samo jedno sudsko ročište i postupak je daleko od okončanja", ispričao je tada ogorčeni muškarac.

foto: Profimedia

"Ja sam obišao ceo svet, ali mislim da nema ovako nakaradne države i pravosuđa kao naše. Kada sam nakon devet meseci od tog nesrećnog događaja konačno saznao za njega, otišao sam u tužilaštvo u Splitu da prijavim silovanje.

Kada mi je zamenica zadužena sa slučaj rekla da tu nema silovanja jer moja devojčica tom monstrumu nije u šatoru rekla 'ne!' i nije se uopšte opirala dok joj je to sve radio, već sam bio toliko potresen da nisam znao gde sam. Kad me je tužiteljka podučila: 'Da je samo vaša ćerka rekla ne, to bi bilo silovanje, ovako to nije, pa me je posavetovala da idući put dođemo moja žena, devojčica i ja, pa da će već ona nešto videti, poludeo sam", pričao je.

Ispričao je i da je profesorova žena rekla njegovoj da mu se ćerka nije protivila da taj dan ide s njenim mužem na more. "Kao da je normalno da ona sa 16 godina u osobi od 55 godina vidi nekog partnera, ma to je bolesno. Ja i tu ženu krivim za sve ovo, ali tužilaštvo očito tako ne smatra pa je diglo samo optužni predlog protiv njega", kazao je tada.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track