(VIDEO) UKLETO HRVATSKO OSTRVO ODNELO JOŠ JEDNU ŽRTVU: Na njemu se događaju misteriozne smrti, a juče je pronađen još jedan leš!
Foto: Printscreen Youtube

prati ga vekovno prokletstvo

(VIDEO) UKLETO HRVATSKO OSTRVO ODNELO JOŠ JEDNU ŽRTVU: Na njemu se događaju misteriozne smrti, a juče je pronađen još jedan leš!

Hrvatska -

Muškarac se utopio juče oko 15 sati na Lokrumu, a telo su pronašli vatrogasci.

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske potvrdili su da su primili dojavu o utopljeniku. Tačne informacije imaće posle uviđaja, a na Lokrum je upućen i policijski čamac.

Inače za ovo ostrvo se vezuje prokletstvo, koje spada među najveće misterije na svetu, a sada je odnelo još jednu žrtvu. Ova neverovatna priča počinje 1023. godine kada je u velikom požaru na dan svetog Benedikta izgorela većina drvenih kuća u Dubrovniku.

foto: PrintScreen YouTube

Sve je teklo svojim tokom dok su Dubrovčani dobro živeli i imali zlata. A onda su nastupila teška vremena. Pristigao je i Napoleon, i tražio kredit za svoju vojsku. Dubrovčani u strahu od rata odobravaju zajam, ali Francuzi nisu imali nameru da ga vrate.

Tada odlučuju da prodaju Lokrum, a uslov je da se benediktancima oduzme sve što imaju. Benediktanci su morali da se oproste od svog vekovnog staništa.

Posle 800 godina napuštaju ostrvo da se više nikada ne vrate. Bilo je to 1798. godine. Pet godina kasnije dubrovački vladari Gučetić, Sorkočević i Pucić prodaju ostrvo privatnicima za 60.000 dukata. A onda je prokletstvo uzelo prve žrtve.

Sorkočević je skočio kroz prozor s trećeg sprata svoje palate, Gučetić se udavio u moru blizu Lokruma, a Pucić se obesio na tavanu svoje kuće.

Naredni vlasnik ostrva, bogati dubrovački kapetan Tomašević je bankrotirao i morao da proda ostrvo.

Prokleto ostrvo zatim kupuje izvesni dr Jakopović iz Budimpešte, ali se ubrzo otkrilo da je nije doktor već da se lažno predstavljao, i da je bio brica. Ostrvo je nasledio njegov nećak, koji se, čim je krenuo čamcem ka njemu, udavio.

foto: PrintScreen YouTube

Nakon toga ostrvo je kupio brat cara Franje Josipa I, nadvojvoda Maksimilijan i za sebe i svoju suprugu Šarlotu. Međutim, Maksimilijan je otišao u Meksiko gde su ga mučili u ubili, a Šarlota se vratila na ostrvo. Jedva je preživela brodolom da bi na kraju izvršila samoubistvo nedaleko od Trsta.

Naredna žrtva bio je kralj Oto Fridrih Vilhelm (Ludvig II), ljubavnik carice Sisi - Elizabete Bavarske i majke nadvojvode i prestolonaslednika Rudolfa. Nakon letovanja na Lokrumu saznao je da ga je ministarski savet proglasio ludim i zbacio sa prestola. Pronađen je mrtav u jezeru kraj njegovog imanja.

Poslednja vlasnica Lokruma bila je habsburška knjeginja Vindiš Grac, koja je 1919. godine prodala ostrvo vladi Jugoslavije za 11 miliona dinara.

Ali, prokletstvo nije prestalo. Na Lokrumu je 1930-ih godina nestala jedna cela porodica, prenosi Jutarnji.hr. A sada je otkriven još jedan leš.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Foto printscreen youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Duh ubijenog dečaka pojavio se na mestu ubistva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja