STRAVA U ZAGREBU: Devojčica (5) se ubola na narkomanski špric u vrtiću, roditelji šokirani reakcijom nadležnih
Foto: Profimedia

I DALJE STRAHUJU DA LI JE ZARAŽENA

STRAVA U ZAGREBU: Devojčica (5) se ubola na narkomanski špric u vrtiću, roditelji šokirani reakcijom nadležnih

Hrvatska -

Petogodišnja devojčica ubola se na vrh igle bačenog narkomanskog šprica tokom boravka u dečjem vrtiću u Dugavama u Zagrebu.

Povredila je kažiprst leve ruke i istog dana je zbrinuta u bolnici, a uznemireni roditelji još čekaju određene medicinske nalaze, pa i dalje strepe da li njihova ćerka zaražena.

Prema saznanjima medija, osnovni nalazi bili su u redu, ali oni zapravo ne govore ništa zbog vremena inkubacije koja, primera radi, kod hepatitisa traje od 6 do 16 nedelja. Roditelji će tri meseca kasnije dobiti prve prave nalaze.

Ipak, roditelje je, osim samog događaja, najviše razočarao izostanak reakcija u vrtiću, ali i u Gradu. Objekat se, naime, nalazi u prizemlju stambene zgrade na adresi Svetog Mateja 73 i nije ograđen, odnosno nema kontrolisan prostor za igru.

Ceo slučaj odmah je prijavljen direktorki, ali i nadležnim gradskim telima.

Međutim, iz Gradske uprave nije bilo nikakvog odgovora.

foto: Profimedia

Majka devojčice je zahtevala od direktorke da što brže reši taj problem, ali prema njenim rečima, rukovodstvo vrtića je prema tom problemu nastupilo poprilično nezainteresovano. Nakon toga, sami su se obratili Sekretarijatu za obrazovanje i kabinetu gradonačelnika.

Odgovor je izostao, pa roditelji ponovo šalju dopis. Tada im se javlja načelnik Miro Laco i objašnjava da je njihov dopis koji prosledio načelniku Sekretarijata za obrazovanje Ivici Lovriću.

Ipak, do danas ništa nije učinjeno.

Na ovaj problem, ali i uslove u kojima radi vrtić juče je na aktuelnoj sednici Gradske skupštine upozorila Bruna Esih, poslanica Nezavisnih za Hrvatsku i upitala gradonačelnika Milana Bandića da li upoznat s ovim slučajem.

"Prvi put čujem za to. Izvinjavam se roditeljima. Sutra ćemo posetiti vrtić i ugraditi ogradu i videonadzor", poručio je Bandić.

No, sudeći prema fotografijama s različitih lokacija u gradu, postavljanje ograde oko jednog vrtića neće rešiti problem sve većeg broja špriceva koji predstavljaju opasnost za sve prolaznike, a najviše decu.

Lokalni mediji podsećaju da je pre skoro mesec dana na dečjem igralištu Osnovne škole grofa Janka Draškovića u Vrapču, pronađeno trinaest špriceva i igala, zbog čega roditelji traže hitno uređenje celog prostora i postavljanje video-nadzora kako bi se izbegla moguća tragedija.

Kurir.rs/Jutarnji.hr Foto: Profimedia/Ilustracija

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo kada će se Zoran Marjanović venčati sa ljubavnicom u CZ-u!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track