ON JE MEĐU NAJTRAŽENIJIM BEGUNCIMA: Hrvatska policija nudi 5.000 evra za informaciju o Darjanu Ješovniku!
Foto: printscreen Europol

u bekstvu od 2011.

ON JE MEĐU NAJTRAŽENIJIM BEGUNCIMA: Hrvatska policija nudi 5.000 evra za informaciju o Darjanu Ješovniku!

Hrvatska -

ZAGREB - Hrvatska policija nudi novčanu nagradu od pet hiljada evra onome ko da informaciju koja će pomoći u hapšenju jednog od najtraženijih begunaca u Evropi Darjana Ješovnika.

Hrvatska traži Ješovnika zbog teškog krivičnog dela, saopštio je MUP. Ješovnik je u begu od 2011. godine, a sumnjiči se da je bio deo zločinačkog udruženja čiji su članovi iz Južne Amerike prokrijumčarili najmanje 718 kilograma kokaina.

Droga je zatim završavala u Španiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Holandiji. Većina članova zločinačkog udruženja uhapšena je u ranijim akcijama policija na području Španije, Hrvatske i Srbije.

foto: Printscreen YouTube/Al Džazira

Ješovnik je na listi najtraženijih begunaca u Evropi (EU Most Wanted) na predlog hrvatske policije kao članice ENFAST mreže. MUP je pozvao građane da - ako imaju dojave bilo kakvu informaciju o beguncu. Dojava može da bude i anonimna, a svaka informacija je dragocijena.

Ako dođe do hapšenja begunca, iznos novčane nagrade biće isplaćen direktno onome koje dao, a u skladu s važećim pravnim propisima MUP-a.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto Europol

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track