(VIDEO) PRALJAK PREMINUO U BOLNICI U HAGU: Ubio se otrovom posle presude od 20 godina!
Foto: Printscreen/ Facebook

NEZAPAMĆENo u sudnici

(VIDEO) PRALJAK PREMINUO U BOLNICI U HAGU: Ubio se otrovom posle presude od 20 godina!

Hrvatska -
1 / 6 Foto: EPA

Hrvatski osuđenik za ratne zločine pred Haškim sudom Slobodan Praljak umro je danas u bolnici u Hagu pošto je tokom izricanja presude pred Tribunalom popio otrov usred sudnice, javljaju nezvanično hrvatski mediji.

Podsetimo, čim je penzionisani pukovnik hrvatske vojske Slobodan Praljak posle izricanja presude popio nešto za šta on i njegov advokat tvrde da je otrov, nastala je opšta panika i pometnja u sudnici Haškog tribunala.

Praljak je kolima hitne pomoći umesto helikopterom hitno prebačen u bolnicu gde su mu se lekari borili za život pošto je, kako navode pojedini izvori iz suda, u veoma lošem stanju.

On je izveden na sporedni izlaz iz zgrade uz jaku policijsku pratnju. I dalje se ne zna niti kako je navodni otrov uneo u sudnicu, niti šta je u stvari popio.

foto: EPA

Prema tvrdnjama brojnih novinskih izveštača, glavni lekar pritvorske jedinice u Shveningenu viđen je kako hitno napušta zidine ovog pritvora.

Podsetimo, predsedavajući sudija je odmah naložio da se sednica prekine, da se navuku zavese a da se nikako ne iznosi čašica iz koje je Praljak pio.

foto: EPA

Novinari sa lica mesta nezvanično javljaju da je stigla ekipa za reanimaciju.

Kako navode izvori, u trenutku kada je Praljak uzeo čašicu koja mu je stajala na stolu neko je sa galerije glasno uzviknuo - Neeeee!

foto: EPA

Prema najnovijim informacijama po Praljka upućen je helikopter, koji će sleteti ispred zgrade Haškog suda.

Svim novinarima ispred sudnice naloženo je da se zbog toga izmeste.

foto: EPA

Iz izvora bliskih sudu i od očevidaca u sudnici procurele su informacije da se radi o tečnosti za sada nepoznatog sastava.

Ispred suda četiri kola hitne pomoći.

Kurir.rs

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Rijaliti u sudnici Haškog tribunala!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track