Najnovije vesti

NOVI ŠOK U HAGU! U PRALJKOVOJ ĆELIJI PRONAĐENA MISTERIOZNA KOVERTA: Pre samoubistva ostavio još jedno pismo, evo za  koga!
Foto: AP, Foto: AP

ISTRAGA U TOKU

NOVI ŠOK U HAGU! U PRALJKOVOJ ĆELIJI PRONAĐENA MISTERIOZNA KOVERTA: Pre samoubistva ostavio još jedno pismo, evo za koga!

Hrvatska

Slobodan Praljak ostavio je, osim pisma porodici, i pismo svojoj advokatici Niki Pinter. Pismo je nađeno prilikom pregleda Praljkove ćelije.

Dan posle samoubistva advokaticu je pozvala sudija koja sprovodi istragu o samoubistvu Slobodana Praljka i rekla da je pri pregledu Praljkove ćelije nađeno i pismo za nju.

"U njegovoj smo sobi, među ostalim stvarima, našli i kovertu na kojoj piše - Nika. To je pismo za vas," prepričala je Nika Pinter za Jutarnji list razgovor sa sudijom.

Nika Pinter zastupala je Praljka od trenutka njegove predaje Haškom sudu i kroz ceo taj niz godina klasičan se odnos advokat - klijent izgubio, postali su kućni prijatelji.

Pre odlaska na izricanje presude rekao joj je:

"Budi i dalje čvrsta i govori kako i govoriš. Uputi ih na Arhimedov zakon".

Sadržaj pisma koji je ostavio još ni njegovoj advokatici nije poznat, reč je o dokumentu koji je trenutno predmet istrage o samoubistvu, ali će ga Nika Pinter dobiti po završetku istrage.

Njegova advokatica kaže kako je bio čovek koji ne ostavlja stvari nedovršene pa je očito sve pomno isplanirao i o svom samoubistvu.

Kurir.rs/ Jutarnji.hr

Foto: AP

 POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) RATNI ZLOČINAC SALUTIRA SRPSKIM CARINICIMA I ULAZI SLOBODNO U SRBIJU

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...