SUDIJA ODLUČIO: Veroučitelj koji poziva na streljanje pušten iz zatvora
Foto: Facebook

TUŽILAŠTVO PODNELO ŽALBU

SUDIJA ODLUČIO: Veroučitelj koji poziva na streljanje pušten iz zatvora

Hrvatska -

Krešimir Bagarić pušten je iz Remetinca, potvrdio je portparol Županijskog suda koji je rekao kako se sudija odlučio za mere opreza prema veroučitelju koji poziva na streljanje.

Odluka o puštanju na slobodu donesena je juče kada je DORH zatražio određivanje pritvora zbog mogućeg uticaja na novopredložene svedoke. Ipak, istražni sudija odbio je ponovno pritvaranje Bagarića i odredio mu mere opreza prema kojima ne sme da kontaktira učenike.

Državno tužilaštvo podnelo je žalbu na takvu odluku sudije smatrajući kako i dalje postoji osnova za određivanje istražnog zatvora po obe osnove. Naime, iz prikupljenih činjenica proizlazi opasnost da osumnjičeni može da utiče na preostale svedoke i da bi boravkom na slobodi mogao da ponovi isto krivično delo. Sud još nije doneo odluku o navedenoj žalbi.

Podsetimo, 21. decembra se pojavio audio snimak na kome veroučitelj Bagarić učenicima na času govori da treba streljati Stipu Mesića i Vesnu Pusić, za Hrvate govori da su "nezahvalna stoka, debili, kreteni", tvrdi da su Mladićevi zločini nad Bošnjacima bili opravdani, "a mi imamo duduke". Veroučitelja je tokom njegovog ispada snimio učenik.

Direktorka zagrebačke Osnovne škole Matije Gupca u kojoj se to dogodilo Ljiljana Klinger izvestila je da je pokrenula proceduru vanrednog otkaza ugovora o radu veroučitelja Bagarića, međutim, on je zbog toga pobegao na bolovanje.

Izjavila je i da je šokirana objavljenim snimkom i osudila ponašanje veroučitelja, ocenivši kako je reč o zloupotrebi položaja učitelja, kao i da stavovi koje je izneo "nisu u skladu ni s građanskim niti s humanim načelima, a poziv na linč i govor mržnje su za svaku osudu".

Kurir.rs/Index.hr Foto: Facebook/Krešimir Bagarić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track