(VIDEO) KUNG-FU OVCA POBEDILA VUKA: Ostala je bez uha, ali je spasla nešto mnogo vrednije!
Foto: printscreen Facebook

neravnopravna borba

(VIDEO) KUNG-FU OVCA POBEDILA VUKA: Ostala je bez uha, ali je spasla nešto mnogo vrednije!

Hrvatska -

OBROVAC - Hrabra jeste novo ime koje je dobila ovca iz stada porodice Ušljebrka iz Kaštela Žegarskog kraj Obrovca, pošto je uspela da se izbori sa ljutim vukom.

Sve se dogodilo početkom januara, kada je Stanko Ušljebrka (77) izveo ovce u šumu na brdu. Nije ni sanjao da su vukovi u blizini, preplašeni od novogodišnjih vatrometa i petardi.

"Nisam ga ni video, nego su se ovce odjednom razbežale. Viknuo sam i pojurio prema njima. Kada sam stigao ovca je već uspela da se odbrani, a vuk se dao u beg. Ležala je sva krvava na zemlji. Mislio sam da joj nema spasa. Zubima joj je otkinuo celo uvo i pola glave, i sve kosti su joj se videle, iz rane je lila krv. Odneo sam je u štalu, namazao rane svinjskom mašću i poprskao sprejem za dezinfekciju rana.

Zamotao sam ih i čekao. Bio sam siguran da neće da preživi jer još nisam čuo da je ovca preživela napad vuka. Obično žive još par dana, ali uvek uginu. Ove mi je bilo posebno žao jer treba da se ojagnji", kaže pastir Stanko.

Vukovi su mu do sada zaklali šest ovaca. Kaže da se Hrabra hrabro borila do njegovog dolaska i preživela. Bio je, kaže udaljen oko 150 metara, i kako kaže ovca morala da pokaže veliku srčanost da preživi.

foto: printscreen Facebook

"Tri dana nije jela ni pila. Četvrtog dana popila je malo vode i pojela malo brašna pomešanog s vodom. Istog dana se ojagnjila. Dobili smo dva mala jagnjeta, muško i žensko. Posle toga malo po malo se povratila. Preživela je, svaka joj čast! Njih troje nećemo ni prodati ni pojesti, već ćemo ih držati kao kućne ljubimce", dodaje Stanko.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track