(VIDEO) HRVATI DRŽALI U ROPSTVU 59 KINEZA: Razbijen lanac trgovine ljudima!
Foto: Printscreen Youtube

prevareni

(VIDEO) HRVATI DRŽALI U ROPSTVU 59 KINEZA: Razbijen lanac trgovine ljudima!

Hrvatska -

ZAGREB - Zajedničkom akcijom slovenačkog i hrvatskog MUP-a pekinut je međunarodni lanac organizovane kriminalne grupe koja se bavila trgovinom ljudima.

Čak 59 Kineza bilo je zatočeno u dvi kuće u Zagrebu i Velikoj Gorici. Pod prisilom su morali da zovu svoje sunarodnjake u Kini, predstavljali se kao predstavnici pravosudnih organa i tražili od njih novac. Oni su, kako se navodi, Kineze prisiljavali da rade u kol-centrima, učestvujući na taj način u kriminalnim prevarama.

foto: Printscreen Youtube

U akciju je uključena i slovenačka policija s obzirom na to da su kol-centri bili i u Mariboru i u Ljubljani. Slovenački mediji su ranije objavili da je tamošnji MUP otkrio međunarodnu zločinačku organizaciju koja se bavi trgovinom ljudima, prisiljavajući strane drzavljane da rade ilegalne poslove u kol centrima širom sveta.

Kineski državljani bili su zatvoreni u dve vile na širem zagrebačkom području, u jednoj od 800 kvadrata zatečena su 42 kineska državljana, u drugoj od 400 kvadrata zatečeno je 19 kineskih državljana, rečeno je na konferenciji za novinare predstavnika MUP. Inače, dvojica od njih bili su čuvari i radili su za Hrvate koji su vodili operaciju.

foto: Printscreen Youtube

Jedan Hrvat (48) osumnjičen je da je unajmio dve navedene kuće koje su bile opremljene tek minimalnim uslovima potrebnima za stanovanje, dok je drugi, 51-godišnjak s područja Zagreba, žrtve dovezao u Hrvatsku. Namamili su obećavši im laku i legalnu zaradu, a onda su ih zatočili, oduzeli dokumente i terali da za njih mesecima vrše finansijske prevare.

Kurir.rs/Index.hr

Foto printscreen Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI : OVO SU tri snažne poruke Vučića Srbima na Kosovu i Metohiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track