(VIDEO) POČELO SUĐENJE MONSTRUMU IZ ŠIBENIKA: Ubio majku i oca iz osvete, a u sudnici se prepodobio
Foto: Printscreen/ Facebook

neće biti javni proces

(VIDEO) POČELO SUĐENJE MONSTRUMU IZ ŠIBENIKA: Ubio majku i oca iz osvete, a u sudnici se prepodobio

Hrvatska -

Na Županijskom sudu u Zadru počelo je suđenje Tinu Šunjergi (19) optuženom da je 25. marta 2017. u zaleđu Vodica ubio svoje roditelje hicima u potiljak.

Ulazeći u sudnicu Županijskoga suda u Zadru Tin Šunjerga (19) kratko se osvrnuo po prostoriji i seo na optuženičku klupu, nakon čega su mu policajci skinuli lisice.

Sve vreme uglavnom je zurio u pod, osim kad je na pitanje predsednice sudskog veća za ompadinu Sandre Radanović tiho odgovorio da se slaže s predlogom o isključenju javnosti sa glavne rasprave.

To su, naime, predložili advokati ubijenih Marina i Silvane Šunjerge.

Oni nisu bili u sudnici, a u obrazloženju zahteva za isključenje javnosti navedeno je kako su mediji tokom istrage objavljivali niz senzacionalističkih tekstova u kojima je bilo i dosta poluistina. Osim toga, naveli se kako bi oštećeni prisitvom medija u sudnici bili dodatno traumatizovani.

Osim Tina Šunjerge na optuženičku klupu seo je i I. Š. koji je s njim bio u trenutku ubistva majke. Šunjergi se sudi pred sudskim većem za omladinu, jer je mlađi punoletnik.

Državno tužalištvo tereti 19-godišnjaka za dva teška ubistva iz bezobzirne osvete na posebno okrutan način, za što može dobiti kaznu zatvora i do 50 godina. Ukoliko sud ublaži samu kvalifikaciju dela, Šunjergi za svako ubistvo preti 20 godina iza rešetaka, što je ukupno 40 godina.

Kurir.rs/24 Sata.hr

Foto: Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track