HOROR LET HRVATSKOG AVIONA: Rekli su nam da se sklupčamo na sedištima!
Foto: printscreen roatiaairlines.com

panika

HOROR LET HRVATSKOG AVIONA: Rekli su nam da se sklupčamo na sedištima!

Hrvatska -

Avion "Kroacija erlajnza" imao je danas problema pri sletanju u Brisel. Kako je rekla jedna čitateljka avion je oko dvadesetak minuta kružio nad Briselom, a putnike je uhvatila panika kada im je u jednom trenutku rečeno da se sklupčaju u "brejs poziciju".

" U trenutku kad smo već videli aerodrom, a točkovi bili izvučeni, odjednom su ih bez ikakve najave ponovo podigli. Avion je počeo da se udaljava od staze, desetak minuta smo kružili pa pretpostavljam da smo izbacivali benzin, no to nam nisu rekli. Bez ikakve najave, unutar tog kruženja iznad aerodroma, pale se nekakva svetla i stjuardesa nam kaže da imamo problem sa točkovima. Kako je rekla, točkovi su izvukli, ali pilot nije siguran da će ostati u tom položaju, dodala je da ćemo pokušati sletanje", ispričala je jedna od putnica s leta.

"Posle dvadesetak minuta kruženja pilot ponovo pokušava da sleti. rrečeno nam je da se sklupčamo na sedištima, kolena vertikalno na noge, glave nagnemo prema napred, takozvani 'brejs pozišn landing'. Konačno slećemo na pistu i zaustavljamo se nasred nje. Pilot javlja da zbog svega što se dogodilo moramo da čekamo da dođu po nas. Po nas je došao mali automobil, dodala je.

"Dok smo kružili putnike je uhvatila panika, bilo je to užasno i neprijatno iskustvo, mislili smo da živi nećemo da ostanemo", zaključila je putnica s leta za Bruxelles.

"Tokom pripremne faze za sletanje na današnjem poslepodnevnom letu OU4456 Kroacija erlajns iz Zagreba za Brisel došlo je do problema u postupku izvlačenja nosne noge avion Dash 8-Q400.

U skladu sa propisanim operativnim procedurama pristupilo se alternativnom postupku izvlačenja, što je uspešno obavljeno i avion sa 58 putnika sigurno je sleteo".

Avion je trenutno je povučen iz saobraćaja, a otkazan je povratni let OU4457 Brisel – Zagreb. Putnicima sa tog leta biće zbrinuti u skladu sa Evropskom regulativom vezanom za prava putnika u slučaju poremećaja u putovanju, stoji između ostalog u saopštenju kompanije.

Kurir.rs/Index.hr

Foto printscreen Kroacija erlajns

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Čekam da se desi katastrofa! Snimak iz aviona uplašiće i one koji se ne boje letenja!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track