DUBROVČANI POLUDELI: Filmadžije USRED CRKVE slikale raskrečenu GOLU ŽENU!
Foto: Dubrovački dnevnik/Goran Mratinović

OSKRNAVILI SVETINJU

DUBROVČANI POLUDELI: Filmadžije USRED CRKVE slikale raskrečenu GOLU ŽENU!

Hrvatska -

Građani Dubrovnika i tamošnje sveštenstvo ogorčeni su zbog toga što je ekipa nemačkih filmadžija, koja ovih dana tamo snima dokumentarni film, snimala u crkvi na Jezuitima editorijal s golom ženom.

Uzbunu je digao dubrovački biskup Mate Uzinić na svom nalogu na Fejsbuku.

"Dragi prijatelji, duboko me ražalostilo to što je danas zbog vlastite promocije otvorenost dubrovačkih crkava zloupotrebljena za snimanje neprimerenih fotografija pod plaštom umetnosti, na šta ćemo morati da reagujemo medijski i pravno. Moleći večeras Gospoda za nas koji smo ovim povređeni, s raspetim Isusom želim da molim i za one koji su to uzrokovali govoreći: 'Oče, oprosti im, ne znaju šta čine!'", napisao je Uzinić,

U komentarima su svoje ogorčenje i podršku Uziniću izrazili brojni vernici, a oglasio se i kardinal Vinko Puljić iz misije u nemačkom gradu Zigenu.

"Dragi Biskupe, molimo Vas iz HKM Zigen da medijski i pravno reagujete! Večeras su me zvali vernici iz moje Misije, inače Dubrovčani, koji su jako ogorčeni s time šta se radi od našega Dubrovnika. Ogorčeni smo! A to što govorite da 'ne znaju što čine' ... znaju, znaju i te kako znaju ... Namerno ciljana Sodoma ...! Namerno skrnave Hram Božji! Bog Vam dao snage Mate db", prokomentarisao je Puljić.

U dubrovniku ovih dana ekipa berlinske Filmske akademije snima dokumentarni film nazvan "The Color Nude". U filmu se pojavljuje i dubrovački fotograf Stijepo Brbora, koji je na poznatim dubrovačkim lokacijama snimio editorijal s Vesnom Knežević.

Kurir.rs/Dubrovački dnevnik

Foto: Dubrovački dnevnik/Goran Mratinović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) ŠTA JE SVE RATKO MLADIĆ PISAO PUTINU?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track