GRABAR-KITAROVIĆ ČESTITALA PUTINU: Nada se da će ruski predsednik posetiti Hrvatsku
Foto: EPA

očekivanja

GRABAR-KITAROVIĆ ČESTITALA PUTINU: Nada se da će ruski predsednik posetiti Hrvatsku

Hrvatska -

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović je, kako javlja HINA, prva zapadna državnica koja je danas čestitala izbornu pobedu ruskom kolegi Vladimiru Putinu i poručila mu da je za jačanje odnosa dveju zemalja postoje dobri uslovi i perspektiva.

Pozivajući se na BBC i agenciju Frans Pres, HINA prenosi da ruskom predsedniku, do sada, nije stigla nijedna čestitka sa Zapada, te da su mu do sada čestitali predsednici Kine, Kazahstana, Belorusije, Kube, Venecuele i Srbije.

Grabar-Kitarović u čestitki Putinu kaže da joj je "posebno zadovoljstvo da u ime državljana Republike Hrvatske i u lično" čestita na pobedi na predsedničkim izborima.

"Za unapređenje i jačanje odnosa između Republike Hrvatske i Ruske Federacije, koje vežu i snažne istorijske veze, postoje dobri uslovi i dobra perspektiva", piše hrvatska predsednica, uverena da će oni biti iskorišćeni za "ostvarivanje plodonosne saradnje u celom nizu područja" važnih za dobrobit građana dveju drzava.

Predsednica Kitarović se posebno osvrnula na privrednu saradnju Hrvatske i Rusije istakavši da za to postoji snažan potencijal za njeno dalje jačanje.

Inače, Grabar-Kitarović, koja je prošle godine bila u zvaničnoj poseti Rusiji, izrazila nadu da će i Putin u bliskoj budućnosti doputovati u uzvratnu posetu Hrvatskoj.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) OVO SU TEME RAZGOVORA BEOGRADA I PRIŠTINE U BRISELU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track