(VIDEO) SLAVONSKI BROD U STRAHU: Proradilo klizište, ugrožene kuće!
Foto: Printscreen 24sata.hr/Franjo Lepan

HOROR!

(VIDEO) SLAVONSKI BROD U STRAHU: Proradilo klizište, ugrožene kuće!

Hrvatska -

Brodsko Vinogorje, precizno obronci Dilja iznad Slavonskog Broda, ponovo su ugroženi zbog klizišta koje se pojavilo na lokalitetu Brlićev put. Pokrenulo se brdo koje je ugrozili okoliš desetak kuća za odmor, a pretpostavlja se kako su i one oštećene.

Policija je postavila traku na prilazu vikendicama, zabranjen je pristup jer postoji opasnost da brdo nastavi da klizi.

foto: Printscreen 24sata.hr/Franjo Lepan

Prošlo je osam godina od poslednjih klizišta u junu 2010. godine. Bračni par Ankica i Bogdan Miović došli su da provere da li im je ugrožena vikendica, ali nisu ni mogli do nje jer je put potpuno propao. Policija je jedva pustila Bogdana samo da pogleda kakvo je stanje oko vikendice.

foto: Printscreen 24sata.hr/Franjo Lepan

"Pre dve sedmice primetili smo pukotine u zemlji, mislili smo da se neće širiti, u stvari nismo ni pomišljali na klizište. Ovo što sada vidimo je strašno, bitno je da nikome nije ništa, šta bude da bude", kaže potreseni Bogdan.

Sneg je počeo opet da pada i očekuje se da još više raskvasi zemlju i izazove novo klizište, što bi ugrozilo i vikendice ispod sadašnjeg klizišta.

foto: Printscreen 24sata.hr/Franjo Lepan

Gradonačelnik Mirko Duspara kaže da će županu Brodsko-posavske županije Danijelu Marušiću uputiti zahtev da na području Slavonskog Broda proglasi elementarnu nepogodu. Gradska uprava takođe poziva sve građane da dojave svaku sličnu pojavu, odron i/ili aktivaciju novih klizišta, jer je službama koje su već na terenu teško da obiđu i uoče sva mesta koja su u opasnosti.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: 24sata.hr/Franjo Lepan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track