Najnovije vesti

SUKOB U NAJAVI: Kolinda zvanično traži zajedničku sednicu vlade, Plenković je ignoriše
Foto: Beta/Damir Senčar

premijer ćuti

SUKOB U NAJAVI: Kolinda zvanično traži zajedničku sednicu vlade, Plenković je ignoriše

Hrvatska

ZAGREB - Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović i zvanično je predložila održavanje posebne, zajedničke sednice vlade, koja bi bila posvećena demografskim pitanjima i problemima građana kojima su blokirani bankarski računi.

Pozivajući se na nezvanične informacije, zagrebačka televizija N1 je, međutim, javila da premijer Andrej Plenković neće sazvati zajedničku sednicu vlade na kojoj bi učestvovala i predsednica. Ovaj medij nezvanično saznaje i da nijedan predlog ili analiza iz Kabineta predsednice još nije poslata Ministarstvu demografije.

 

Predsednica Kitarović je u više navrata do sada tražila sazivanje zajedničke sednice vlade, a poslednji put je preložila da se ona održi 11. ili 12. jula odnosno 18, 19. ili 20. jula.

 

"Održavanjem navedene zajedničke sednice vlade pokazali bismo potrebnu državničku odgovornost, budući da vremena za sveobuhvatno rešavanje spomenutih problema više nema", istakla je ona u dopisu premijeru Plenkoviću.

 

Grabar-Kitarovićeva na osnovu Ustava ima pravo da predlaže održavanje sednice vlade, da prisustvuje i učestvuje u raspravi na tim sednicama.

 

Plenković je juče, nakon sednice Veća za nacionalnu sigurnost, rekao da su demografska itanja važna, te da će ta tema biti razmatrana kada za to, kako je rekao, dođe vreme. Iz vlade su potvrdili da je predsednicin dopis stigao u Banske dvore, ali da premijer još nije stigao da ga pročita.

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Beta/Damir Sečar

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...