TONE TURSKI BROD U HRVATSKOJ: Evakuisana posada stigla u Split, kapetan rešio da ostane na brodu!
Foto: Profimedia

drama na jadranu

TONE TURSKI BROD U HRVATSKOJ: Evakuisana posada stigla u Split, kapetan rešio da ostane na brodu!

Hrvatska -

U arhipelagu hrvatskog ostrva Jabuka rano jutros dogodila se havarija na turskom teretnom brodu "Haksa" usled prodora mora u mašinske prostorije, objavilo je Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture Hrvatske.

Pokrenuta spasilačka akcija u koordinaciji hrvatske i italijanske centrale za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, tokom koje je posada evakuisana i niko nije povređen, prenosi 24sata.hr.

Sa turskog broda "Haksa" je evakuisano 8 članova posade koji su ukrcani na italijanski motorni tanker "Valkadore", a potom na brod Pomorske policije Splita i krenuli su ka gradskoj luci.

Kapetan turskog teretnog broda odlučio je da ostane sa još četiri člana posade na tonućem brodu, dok god to bude moguće.

Navodi se da na poziciji havarije trenutno nije uočeno zagađenje mora, ali da je s obzirom da turski brod prevozi 3.000 metričnih tona sinter magnezita, a u brodskim skladištima ima oko 70 tona pogonskog goriva i maziva, nadležna Uprava bezbednosti plovidbe Ministarstva mora, saobraćaja i infrastrukture pokrenula je sve protokole u cilju sprečavanja i saniranja.

Kurir.rs / 24sata.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track