MRAČNA STRANA ULTRA FESTIVALA U SPLITU, PRIJAVLJENA I 3 SILOVANJA: Mlada Finkinja posle žurke upoznala momka, prihvatila ga na Fejsbuku, a onda GORKO ZAŽALILA
Foto: Printscreen/Youtube

posle smrti mladića

MRAČNA STRANA ULTRA FESTIVALA U SPLITU, PRIJAVLJENA I 3 SILOVANJA: Mlada Finkinja posle žurke upoznala momka, prihvatila ga na Fejsbuku, a onda GORKO ZAŽALILA

Hrvatska -

U tri dana održavanja "Ultra Europe 2018.", službeni bilten splitske policije zabeležio je ukupno više od 300 slučajeva.

Ranije smo izvestili i o slučaju 26-ogodišnjeg Amerikanca koji je preminuo u splitskom KBC-u, a o kojem policija nije obavestila javnost jer taj smrtni slučaj nije posledica krivičnog dela.

Osim ove tragedije, tokom tri festivalska dana primljene su i tri dojave o silovanju.

Tako je zabeleženo da je 22-ogodišnja državljanka Finske bila s društvom, njih stotinjak, u jednom splitskom pabu, gde su konzumirali alkohol u neograničenim količinama nekoliko sati. Naime, praksa je da se preko interneta uplati određena svota novca i onda dva sata gosti mogu da piju šta i koliko žele. Devojka je tako mešala votku i pivo. Kad su izašli iz lokala i krenuli prema Bačvicama, prišao joj je mlađi muškarac, pa je s njim porazgovarala, a ubrzo ga i potvrdila "kao prijatelja" na Fejsbuku.

Tada je on u nekom mračnom uglu obližnjeg parka na nju fizički nasrnuo želeći seks, ali je ona odbila, da bi se posle toga zadovoljio oralnim seksom, takođe na silu, posle čega je ona pobegla.

U drugom slučaju, takođe 22-ogodišnja državljanka Australije koja je došla na Ultru prijavila je da ju je u ponedeljak ujutro, oko 4 sata, silovao njoj nepoznati muškarac.

Treći slučaj seksualnog zlostavljanja zabeležen je u subotu, kada je 18-ogodišnja državljanka Švedske prijavila da je te večeri bila s prijateljicama u jednom splitskom noćnom klubu, gde je popila nekoliko votki, kao i da je tamo upoznala nekog Norvežanina. Kad su izašli iz kluba, pozvali su taksi, ali ona se, kako je rekla policiji, ne seća kako je završila u njegovom krevetu u iznajmljenom apartmanu na području Kaštela.

Kurir.rs/Slobodna Dalmacija Foto: Printscreen/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja