HRVATSKI MINISTAR ODGOVARA IZETBEGOVIĆU: Nije to moj nivo!
Foto: Printscreen, EPA

ZBOG GRADNJE MOSTA

HRVATSKI MINISTAR ODGOVARA IZETBEGOVIĆU: Nije to moj nivo!

Hrvatska -

Hrvatski ministar mora, saobraćaja i infrastrukture, Oleg Butković, danas je povodom početka gradnje Pelješkog mosta izjavio da svako zbog toga treba da bude srećan i ponosan.

Butković nije želeo da komentariše najavu predsedavajućeg Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da će podneti tužbu protiv Hrvatske Međunarodnom sudu za pravo mora u Hamburgu i Međunarodnom sudu pravde u Hagu.

"Nije to moj nivo", rekao je Butković novinarima pre početka sednice Predsedništva i Nacionalnog saveta HDZ, upitan da komentariše činjenicu da je Izetbegović najavio pokretanje dve tužbe zbog početka gradnje Pelješkog mosta.

foto: EPA / Hayoung Jeon

Butković je rekao da je danas počela gradnja Pelješkog mosta i da svi treba da budu srećni i ponosni što je to konačno krenulo.

"Znate koliko se o tom mostu pričalo, koliko je bilo pokušaja da to sve zajedno krene. Nakon što smo obezbedili bespovratna sredstva i u prisustvu premijera Andreja Plenkovića potpisali ugovor o gradnji Pelješkog mosta, taj postupak ide, a ostalo neću da komentarišem", poručio je Butković.

Izetbegović je ranije danas saopštio da najava da će Hrvatska otpočeti radove na izgradnji Pelješkog mosta, ignorišući protivljenje nadležnih institucija Bosne i Hercegovine i odredbe Konvencije UN o pravu mora, predstavlja flagrantno ugrožavanje suverenog prava BiH na pristup otvorenom moru.

On je u saopštenju najavio da će BiH zaštitu sopstvenih prava tražiti pred međunarodnim institucijama.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Printscreen, EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track