UGLEDNI HRVATSKI KARDINAL TAJNO U PRAGU: Josip Bozanić kao civil doputovao u češku prestonicu, crkva bez objašnjenja (FOTO)
Ilustracija, Foto: Tviter/Tonci Marusic, Profimedia

Misterija

UGLEDNI HRVATSKI KARDINAL TAJNO U PRAGU: Josip Bozanić kao civil doputovao u češku prestonicu, crkva bez objašnjenja (FOTO)

Hrvatska -

Kardinal Josip Bozanić je 29. jula je stigao je u Prag prvom klasom i sa velikom torbom, bez pratnje i bez svešteničkih ili biskupskih znakova na sebi, objavio je Drago Pilsel, vlasnik portala Autograf.

Iako su na stranicama Zagrebačke nadbiskupije prilično ažurni sa aktivnostima, o ovom Bozanićevom putovanju nema ni pomena.

Samo tokom juna na stranicama Zagrebačke nadbiskupije imaju nekoliko desetina objava o raznim aktivnostima, a postoji i praksa da se daju obaveštenja o Bozanićevim putovanjima.

Tako je, na primere, krajem juna je objavljeno da Bozanić boravi u Rimu. Početkom maja 2013. godine je, poređenja radi, objavljena velika vest pod naslovom "Papin izaslanik kardinal Bozanić stigao u Prag", a u njoj piše da je Bozanić na aerodromu imao i ceremoniju dočeka.

Zagrebačku nadbiskupiju su hrvatski mediji pitali zašto ovaj put ništa nije objavljeno. Takođe, njih je zanimalozbog čega je Bozanić boravio u Pragu, i kakva je svrha njegovog putovanja.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Prontscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track