MLADIĆ (20) ZAGREBOM VOZIO 150 KM/H, PA IZAZVAO STRAVIČNU NESREĆU: Poginulo dvoje ljudi, devojka ispala iz vozila, pa je pregazio drugi automobil (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

TRAGEDIJA U HRVATSKOJ

MLADIĆ (20) ZAGREBOM VOZIO 150 KM/H, PA IZAZVAO STRAVIČNU NESREĆU: Poginulo dvoje ljudi, devojka ispala iz vozila, pa je pregazio drugi automobil (VIDEO)

Hrvatska -

"Silina udara je bila katastrofalna, mislila sam da se neko zaleteo u zgradu", rekla je Zagrepčanka, očevidac teške nesreće koja se dogodila sinoć na Ilici, u kojoj su poginule dve žene.

Jutros su mesto nesreće čistile gradske službe. Tragovi kočenja duži su od deset metara, a pripadaju "mercedesu amg" koji je dojurio iz smera Kustošije.

Kako prenose lokalni mediji, nesreću je prouzrokovao 20-godišnji vozač "mercedesa" Marin Kamenički (20). Mladić je prošao oštri zavoj i desnim točkovima udario u ivičnjak, posle čega se vratio na kolovoz i poreko presekao put. Tada je prešao u suprotnu traku. Prema pojedinim informacijama, on je vozio čak 150 km/h, prenosi 24sata.hr. Alkotest nije pokazao da je vozač imao alkohol u krvi, ali će se sprovesti veštačenje.

Inače, Kamenički je bivši savetnik uprave radija Enter Zagreb. Takođe, on je predsednik udruženja "Karlo Klaić" koje je povezano s auto-moto manifestacijom "Kec na desetku".

Zabio se u "opel astru" koja je od siline udarca daleko odbačena. Poginule su žene suvozači oba automobila, 23-godišnjakinja i još jedna starija gospođa iz "opel astre". Vozači oba automobila su teško povređeni i prevezeni u bolnice.

Dežurni lekar s Klinike za hirurgiju Sestre milosrdnice rekao je kako je u njihovu bolnicu dovezen muškarac s teškim telesnim povredama. Kako navode, muškarac s višestrukim prelomima i drugim povredama je na intenzivnoj nezi.

U sudaru su učestvovala još dva vozila - "reno klio" i "mercedes" u kome je bila majka s decom. Ona je uspela da prođe samo s manjom štetom na automobilu jer je poslednja naišla.

Jedno od vozila se u nesreći i zapalilo, pa su počeli da ga gase građani koji su se zatekli na mestu nesreće, a ugasili su ga vatrogasci.

Laura Stelio (22) poginula je kad je kao suvozač u "mercedesu" ispala iz automobila. Preminula je na mestu, a preko nje je prešao i drugi automobil s kojim se "mercedes" sudario.

Njena majka, s kojom je živela, u potpunom je šoku. I sama je nedavno imala zdravstvenih tegoba, pa je Laura brinula o njoj.

"I dalje ne možemo da verujemo da je poginula. Pa nedavno je završila studije. Tek je počela da živi", rekli su prijatelji stradale devojke.

U kakvom je odnosu Laura bila s Marinom Kameničkim (20), njeni prijatelji nisu znali da odgovore jer ga nisu poznavali.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja