VRISAK MAJKE VIOLETE ČIJA SE BEBICA UDAVILA U KOFI VODE ODJEKIVAO SELOM: Zovi Hitnu, zovi Hitnu! Pokušala da oživi devojčicu
F, Foto: 24sata.hr/ Željko Rukavina

DETALJI TRAGEDIJE KOD KOPRIVNICE

VRISAK MAJKE VIOLETE ČIJA SE BEBICA UDAVILA U KOFI VODE ODJEKIVAO SELOM: Zovi Hitnu, zovi Hitnu! Pokušala da oživi devojčicu

Hrvatska -

Čula sam bolni krik komšinice Violete, koja je trčala ka nama u dvorište i vikala "zovi Hitnu, zovi Hitnu", kazala je Mira Bačani (35) iz Kuzminca kraj Koprivnice.

I sama još u šoku, opisala je strašnu tragediju koja je potresla celo selo - u kanti vode utopila se jednogodišnja devojčica. Komšinica Mira je ispričala kako se odmah pribrala. Nazvala je Hitnu pomoć.

"Bili su na intervenciji, ali su im rekli devojčicu okrenu na bok i malo jačim tapšanjem pokušaju da je reanimiraju. Iako je bila van sebe, Violeta se sabrala i sve je pokušavala da uradi kako su je savetovali," kazala je komšinica.

Dodala je kako je Hitna pomoć stigla za oko 20 minuta. Ali maloj nije bilo pomoći. Dok je Mira bila na telefonu, dotrčala je druga komšinica, Jela Gavran.

"Ono što sam videla progoniće me ceo život. Violeta je vrištala klečeći s detetom u rukama pokušavajući da je vrati u život. Kraj nje je bila kanta boje, a u njoj voda za piće. U toj kanti udavila joj se beba. Vikala je: "Pomozite, pomozite!". Kad je stigla Hitna, preklinjala je doktora da sve učine kako bi malenu spasili, ali je, nažalost, bilo kasno. Curici koja je pre neki dan proslavila prvi rođendan život se ugasio a da nije ni počela da živi" - rekla je komšinica Gavran.

Mladi roditelji s dvogodišnjim sinom otišli su u Legrad kako bi sahranili malenu.

Za porodicu komšije imaju samo reči hvale. Kažu da su se pre nešto više od mesec dana doselili iz Legrada i kupili kućicu koju je trebalo da obnove.

Govore meštani da je mladi par s dvoje dece bio izuzetno vredan i korektan prema svima. Otac Nenad, koji je samo koju godinu stariji od supruge, radio je na farmi pilića i kolega s posla ga je dovezao nakon što su mu javili za porodičnu tragediju.

Majka Violeta je stalno bila uz decu i, nažalost, samo trenutak ih je ispustila iz vida i dogodila se tragedija. Komšinica Bačani ispričala je kako je majka Violeta za prvi ćerkin rođendan ispekla tortu, a malenoj su stavili minđuše, s kojima će otići u grob.

"U ponedeljak oko 8.45 sati u Kuzmincu u plastičnoj kanti utopilo se jednogodišnje dete. Dete je tokom igre u prostoriji porodične kuće pomaknulo poklopac kante, izgubilo ravnotežu, palo u kantu glavom u vodu i utopilo se" rekli su u Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj.

Uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske postaje Koprivnica, koji će o tragediji da dostave izveštaj nadležnom državnom tužilaštvu.

Kurir.rs/ 24sata.hr

Foto: 24sata.hr/ Željko Rukavina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track