KOLINDA USKORO DOKTORKA! HRVATSKA PREDSEDNICA ODBRANILA TEMU DISERTACIJE, A EVO KAKAV JE STUDENT: Profesori je hvale, a kolege slikaju selfije (VIDEO)
Foto: AP

SAD JOŠ SAMO DA NAPIŠE RAD

KOLINDA USKORO DOKTORKA! HRVATSKA PREDSEDNICA ODBRANILA TEMU DISERTACIJE, A EVO KAKAV JE STUDENT: Profesori je hvale, a kolege slikaju selfije (VIDEO)

Hrvatska -

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović odbranila je danas temu doktorskog rada iz međunarodnih odnosa na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu.

Grabar-Kitarović je na fakultet stigla pola sata pre početka odbrane, na kojoj je morala da detaljno objasni zašto, kako i sa kojom tezom će pisati svoj doktorski rad.

"Osećam se kao i svaki drugi doktorand na Fakultetu političkih nauka, ništa posebno. Naravno jesam uzbuđena, a spremna jesam", rekla je Grabar-Kitarović pre uslaska na fakultet.

Ona je doktroske studije upisala 2015. godine, nakon što je izabrana za predsednicu države.

Grabar-Kitarović je na istom fakultetu 2000. godine stekla akademsku titulu magistra međunarodnih odnosa, a i za doktorat je upisala iste studije.

Kolege studenti su zadovoljni što sa njima studira predsednca države, pa sa njom često slikaju selfije:

"Ko kaže da koleginica Kolinda Grabar-Kitarović ne ide na predavanja", pisale su njene kolege svojevremeno.

Grabar-Kitarović je bila treća na rang-listi za upise.

Kolindu Grabar-Kitarović sada očekuje pisanje doktorskog rada, za šta će joj trebati barem dve godine, rekli su profesori. Oni dodaju da je sve ispite položila s odličnim ocenama.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track