Najnovije vesti

PROTEST U VUKOVARU: Okupljeni traže procesuiranje osumnjičenih za ratne zločine
Foto: Printscreen/ Index.hr

NEZADOVOLJI RADOM INSTITUCIJA

PROTEST U VUKOVARU: Okupljeni traže procesuiranje osumnjičenih za ratne zločine

Hrvatska

U Vukovaru se u održava protest zbog neprocesuiranja počinitelja ratnih zločina i zbog nezadovoljstva radom državnih institucija po tom pitanju.

Tomislav Josić, jedan od organizatora i govornika na protestu, rekao je da bi danas na protest trebalo da dođe osamdesetak autobusa, a ukupno se očekuje 20.000 ljudi.

 

Iz Zagreba su jutros prema Vukovaru krenuli autobusi s demonstrantima. U jednom od njih je i Željko Sačić, koji je napustio Hrvatski generalski zbor kad ta organizacija nije podržala protest u Vukovaru.

 

Predsednik HRAST-a Ladislav Ilčić kaže da je Građanska inicijativa "Istina o Istanbulskoj" organizovala devet autobusa iz Zagreba za Vukovar, ali da autobusi idu i iz drugih gradova.

 

Josić je za najavio da političke parole nisu poželjne i da će se odmah reagovati na provokacije: “Siti smo stranaka. Ne trebaju nam stranačka obeležja”, piše Jutarnji list.

 

Josić je naglasio da ovo nije protest zbog premijera Plenkovića, nego svih premijera do sada, "protiv svih koji su vodili razne institucije, protiv svih koji nisu hteli da izvuku stvari ispod tepiha i nešto naprave".

 

Kurir.rs/ Jutarnji.hr

Foto: Printscreen/ Index.hr

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...