HRVATSKA POLICIJA OBJAVILA DRAMATIČNE PODATKE: Evo gde su hiljade migranata o kojima se danima piše!
Foto: AP / Amel Emrić

obazrivo

HRVATSKA POLICIJA OBJAVILA DRAMATIČNE PODATKE: Evo gde su hiljade migranata o kojima se danima piše!

Hrvatska -

Portparolka ličko-senjske policije Maja Brozičević potvrdila je jutros da je grupa od 46 ilegalnih migranata, Pakistanaca, koja je juče zatečena na području Opštine Perušić bez dokumenata, jutros uz rešenja o udaljavanju iz Hrvatske vraćena u BiH, odakle su u Hrvatsku ušli ilegalno i protivzakonito.

Ona je takođe je demantovala informacije koje se šire društvenim mrežama i delu informativnih portala o hiljadama migranata koji navodno lutaju Likom i svakodnevno pljačkaju kuće i izazivaju strah među stanovništvom.

“Piše se svašta, a činjenica je da ove godine imamo manje provala, krađa i teških krađa, u odnosu na prošlu godinu. Broj od 479 krađa iz prošle godine smanjen je ove godine na 333, s tim da je među počiniocima samo jedan stranac, Alžirac”, izjavila je ona.

Ali je ujedno pozvala stanovnike Like pozvala da sve događaje od značaja za bezbednost prijave policiji, dodavši kako policija moli da niko ne širi lažne vesti.

“U slučaju da policija utvrdi za nekog da širi lažne informacije i uznemirujuće vesti sprovešće se istraga i protiv njih podići prekršajna ili krivična prijava”, rekla je Brozičević.

Kurir.rs/Net.hr

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja