ANDRIJA HEBRANG PROLUPAO: Jasenovac nije bio logor! Srbija da plati 300 milijardi dolara ratne odštete Hrvatskoj i da se ćirilica izbaci iz Vukovara!
Foto: Printscreen/ Youtube

NEKADAŠNJI TUĐMANOV SARADNIK BI DA MENJA ISTORIJU!

ANDRIJA HEBRANG PROLUPAO: Jasenovac nije bio logor! Srbija da plati 300 milijardi dolara ratne odštete Hrvatskoj i da se ćirilica izbaci iz Vukovara!

Hrvatska -

Nekadašnji ministar odbrane i zdravstva Hrvatske i funkcioner HDZ Andrija Hebrang traži izbacivanje ćirilice iz Vukovara i naplatu ratne štete od Srbije i Crne Gore u visini od 300 milijardi dolara.

U intervjuu za Nedeljni tjednik, Hebrang traži "ukidanje terora ćirilice", jer je, kako kaže, ćirilični natpis bio "na svakoj ispaljenoj granati".

"U Novoj godini priželjkujem zakon o Vukovaru, s kojim bi se, bar delimično, odužili gradu koji je slomio kičmu srpskom agresoru i omogućio oslobađanje Hrvatske", naveo je Hebrang, inače, nekada blizak saradnik prvog hrvatskog predsednika Franje Tuđmana.

Hebrang, sada profesor u penziji, želi da izjednači nastavne programe u srpskim školama sa hrvatskim programima, odnosno da srpska deca uče istoriju onako kako je vidi hrvatska strana.

On navodi da treba naplatiti novac od tužbe Srbiji i Crnoj Gori za ratnu ekonomsku štetu, preneo je portal Narod.hr.

Prema njegovim navodima, reč je o šteti u visini "devet izgubljenih bruto domaćih proizvoda (BDP) ili oko 300 milijardi dolara".

Hebrang tvrdi da "nije završen ni rat iz 1945. godine jer stotine hiljada pobijenih bez suda nisu pronađeni, a jedva jedan odsto tih grobnica je otkopan".

Hebrang podržava reviziju istorije i tvrdnje kvaziistoričara da Jasenovac nije bio konclogor, te da su partizani činili veće zločine od ustaša.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track