KOMŠIJE U ŠOKU: ČEDOMIR JE PLANIRAO ZLOČIN! Monstrum iz Sukošana tupim predmetom ubio sestru, sestrića i baku, pa mirno popio kafu i presudio i sebi! (VIDEO)
Foto: Printscreen 24sata.hr

NEZAPAMĆEN ZLOČIN

KOMŠIJE U ŠOKU: ČEDOMIR JE PLANIRAO ZLOČIN! Monstrum iz Sukošana tupim predmetom ubio sestru, sestrića i baku, pa mirno popio kafu i presudio i sebi! (VIDEO)

Hrvatska -

Komšije su u šoku zbog tragedije koja je pogodila Sukošan. U nedelju ujutro Čedomir Keran (63) je prvo ubio svoju sestru Zvezdanu (65) na pragu njene kuće, a njenog sina (37) i svekrvu (80) zatukao je hladnim oružjem dok su još spavali. Iako policija još zvanično rekla o kakvom se oružju radi, komšije kažu da je najverovatnije koristio čekić i sekiru.

"Bili su dragi i pristojni prema drugim ljudima, ali su se međusobno svađali i vređali", kažu komšije.

Sve je kulminirao kad je u kući nestalo struje.

"To je porodična drama koja se događa često u svetu, a prerasla je u tragediju koja nije trebalo da se dogodi", priča advokat ubijene Zvezdane. "Ona je dobila tu kuću u kojoj su živeli, a prošle godine je to eskaliralo i pokušao je da je istera iz te kuće iako je to bila jedina nekretnina koju ima. Isključio joj je čak i struju. Pokrenuli smo tužbu na to", ispričao je advokat odajući da je to bila " kap koja je prelila čašu, da ljudi ni za blagdane ne mogu da pređu preko nekih stvari", kao i da je situacija bila jako tužna i nehumana.

Čedomir je u kuću svoje sestre došao u nedelju ujutro oko 7. Ona mu je i otvorila vrata i nju je zatukao tupim predmetom tu na pragu. Zatim se popeo na sprat i isto tako izmasakrirao sestrića i sestrinu svekrvu dok su još bili u krevetima. Zatim je mirno otišao na kafu u obližnji kafić. Par sati kasnije nazvao je komšinicu i prijateljicu.

"Ubio sam ih, zovi policiju, napravio sam sranje", rekao joj je i otišao na svoje imanje, gde se obesio. Prethodno je napisao pismo, koje je u posedu policije.

Komšije ne žele ni da priđu kući smrti. Znajući ubicu, ubeđeni su da je on isplanirao zločin i da nije reč o afektu.

"Izgledao je dobro, nije delovao poremećeno, a kako je došlo do toga... Pa ja još ne mogu da dođem sebi", kaže jedan od komšija za Antenu Zadar.

1 / 4 Foto: Printscreen 24sata.hr

"U šoku smo svi. Ne znam šta bih vam rekla. Iako nije razgovarao sa sestrom, bili su dobra i mirna porodica", rekla je jedna komšinica.

Porodica je od sredine juna bila na sudu zbog imovinsko-pravnih odnosa: Čedomir je potraživao pravo na deo Zvezdanine kuće. Zato joj je isključio struju i ostavio u mraku njenu porodicu, uključujući i teško bolesnu baku.

Kurir.rs/24sata.hr/Index.hr

Foto: Printscreen 24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track