PRIVEDEN SIN POSLANIKA HDZ KOJI JE OBJAVIO SKANDALOZNU FOTOGRAFIJU USTAŠE NA PRAVOSLAVNI BOŽIĆ! ĐAKIĆ SE PERE: Ja sam to slučajno! Iščlanio sam se iz stranke!
Foto: Printscreen/ Facebook

POSLE PROVOKACIJE

PRIVEDEN SIN POSLANIKA HDZ KOJI JE OBJAVIO SKANDALOZNU FOTOGRAFIJU USTAŠE NA PRAVOSLAVNI BOŽIĆ! ĐAKIĆ SE PERE: Ja sam to slučajno! Iščlanio sam se iz stranke!

Hrvatska -

Sin hrvatskog poslanika Josipa Đakića, Ivan Đakić, priveden je na ispitivanje u policiju zbog govora mržnje na Fejsbuku, potvrdili su iz policije.

Podsetimo, Ivan Đakić je u ponedeljak na svom Fejsbuk profilu objavio šokantnu fotografiju ustaše koji u ruci drži odrubljenu glavu četnika iznad koje je napisao "Svim 'prijateljima' Srbicima sretan Božic".

Tu je objavu Ivan Đakić vrlo brzo obrisao.

"Objavu sam slučajno podelio i obrisao je nakon minuta. Nisam nacionalista i izvinjavam se. Želim im srećan Božić. Stvarno mi nije bila namera nikoga da uvredim. Imam puno prijatelja Srba, čak i poslovnih partnera s kojima sam u super odnosu", rekao je Ivan Đakić.

foto: Printscreen Facebook

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) najoštrije je osudila objavljivanje fotografije ustaše sa odrubljenom glavom Srbina i najavila da će protiv sina poslanika Josipa Đakića, Ivana, koji je objavio spornu fotografiju, pokrenuti disciplinski postupak.

"Povodom objave Ivana Đakića na njegovom privatnom Fejsbuk profilu, Hrvatska demokratska zajednica najoštrije osuđuje takav govor mržnje, kao i pozivanje na društvenu netrpeljivost. Nadležna stranačka tela pokrenuće odgovarajući disciplinski postupak zbog ovakvog ponašanja", navodi se u saopštenju HDZ.

Poslanik HDZ i otac mladića koji je podelio sramu fotografiju, Josip Đakić u utorak je najoštrije osudio objavu svog sina i izrazio žaljenje zbog "sramotne i uvredljive objave slike i teksta”, a njegov sin se iščlanio iz HDZ.

Kurir.rs/ 24sata.hr

Foto: Printscreen/ Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track