AMERIKANKA U ČUDU ZBOG BALKANSKIH OBIČAJA IZ KAFANE: Nije mi jasno što mora tako! Ovih 5 stvari su mi ZBUNJUJUĆE! (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube

OBJAVLJUJE SVOJA ZAPAŽANJA

AMERIKANKA U ČUDU ZBOG BALKANSKIH OBIČAJA IZ KAFANE: Nije mi jasno što mora tako! Ovih 5 stvari su mi ZBUNJUJUĆE! (VIDEO)

Hrvatska -

Amerikanka Kejli Henderšot poslednje dve godine živi u Sesvetama u Hrvatskoj, gde se udala za Hrvata Dominika.

Kejli proteklih meseci objavljuje svoje viđenje života u Hrvatskoj. Tako joj je pravi hit bio video u kojem govori o tome šta je izluđuje kod njenog supruga Dominika, a o razlikama između Amerike i Hrvatske progovorila je i u najnovijem videu, u kojem je navela pet stvari koje su konfuzne Amerikancima.

"Zanimljiva je situacija kod brojanja spratova. U Americi ne postoji prizemlje, nego je to odmah prvi sprat", kaže Kejti i dodaje da je zbog toga nekoliko puta zalutala na pogrešan sprat kad bi išla kod nekog u posetu.

Amerikanka se dosad već navikla na to da Hrvati satima sede na kafama, a ono što joj nije jasno jeste da nakon prve narudžbe moraju ponovo da zovu konobara.

"U Americi se konobar vraća nakon nekog vremena i pita vas je li sve u redu, trebate li još nešto. U Hrvatskoj morate dignuti ruku i uspostavite kontakt očima sa konobarom ako želite još nešto naručiti," dodala je Kejli.

Jedna od stvari koja joj nije jasna jeste i to što ovde nema pravila slobodnog skretanja desno. U Americi možete skrenuti desno na raskrsnici bez obzira na semafor, naravno, ako niko ne dolazi s leve strane.

Kurir.rs

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track