Najnovije vesti

HOROR! ĐACI ZA RUČAK DOBILI ČORBU PUNU CRVA: Roditelji besni, ovo nije prvi put da deca dolaze iz škole i povraćaju i žale se na bolove u stomaku!
Foto: printscreen

skandalozno

HOROR! ĐACI ZA RUČAK DOBILI ČORBU PUNU CRVA: Roditelji besni, ovo nije prvi put da deca dolaze iz škole i povraćaju i žale se na bolove u stomaku!

Hrvatska

U riječkoj Osnovnoj školi "Dolac" deci deci su za ručak dali testeninu sa crvima. Alarmirano je osoblje, ručak je prekinut, ali za neke školarce je već bilo prekasno.

Neki roditelji rekli su da su deca primetila crve u testenini, a neki tvrde da su deca po dolasku kući povraćala i žalila se na bolove u stomaku. Deca su se inače nisu bila zadovoljna hranom u produženom boravku u OŠ "Dolac" i dešavalo se i ranije da imaju problema sa varenjem posle obroka u boravku.

Roditeljima se škola izvinila i priznala incident:

"U čorbi od pasulja i ječma sa suvim mesom pronađeni su crvi. Škola je odmah pozvala Nastavni zavod za javno zdravstvo koji je uzeo uzorak hrane na ispitivanje. Škola je takođe obavestila i dobavljača, kompaniju "Blato 1902. d.d."  koja će dati obeštećenje. Istraga je u toku, a o nalazu će roditelji biti pravovremeno obavešteni. Duboko se izvinjavamo zbog ovog nemilog događaja", poručili su roditeljima iz Osnovne škole "Dolac".

Roditelji dece međutim nisu zadovoljni reakcijom škole i zatražili su da se odmah raskine ugovor s adobavljačem hrane.

"Pitamo se koliko još puta deca moraju da povraćaju i da se razboljevaju da bi reakcija bila jedina razumna – istoga trenutka prekinuti saradnju sa konobom Blato! Govoriti o obeštećenju ručka ovde je podednako alarmantno kao što je i naći crva u hrani.

O kakvom obeštećenju  govorimo kada je zdravlje dece ugroženo?  Ovo su situacije koje ne traže toleranciju i razumevanje već odlučnu i urgentnu reakciju škole, nadzornih i pravnih institucija", poručili su između ostalog u svom saopštenju nezadovoljni roridtelji.

Kurir.rs/Index.hr

Foto printscreen

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...