UHAPŠEN BIVŠI POLICAJAC I SVETSKI PRVAK U DŽIJU-DŽICUU: Pomagao kriminalcu dok je bežao od policije, a i sam ima podebeo dosije
Foto: Facebook/Printscreen

vedran ikić ponovo u pritvoru

UHAPŠEN BIVŠI POLICAJAC I SVETSKI PRVAK U DŽIJU-DŽICUU: Pomagao kriminalcu dok je bežao od policije, a i sam ima podebeo dosije

Hrvatska -

Hrvat Vedran Ikić, bivši policajac i svetski prvak u džiju-džicu priveden je zbog "pomaganja posle izvršenja krivičnog dela".

Naime, Ikić je pokojnom Denisu Paraću pomagao u bekstvu. Parać je u tom trenutku bio osumnjičen za oružani napad na kuću advokata Augustina Sudinje u Sukošanu i za preprodaju narkotika. Vedran Ikić mu je pozajmio motor "jamaha" i kacigu.

Parać je taj motor koristio najmanje mesec dana pre pogibije 6. juna u Zadru, kada je bežeći od policije sleteo sa puta i preminuo na mestu. Tada je u javnost i procurila informacija da je Parać kod sebe imao neregistrovani pištolj s metkom u cevi i da je motor Ikićev.

Tada je Ikić priveden, ali je istog dana pušten.

Inače, Ikić je stari policijski znanac koji iza sebe ima podeblji dosije.

Čak 14 puta prijavljen je za narušavanje javnog reda i mira, dva puta za posedovanje marihuane, 2003. prijavljen je za pretnju obezbeđenju, 2008. za iznudu, 2009. godine za silovanje i pokušaj ubistva, 2014. za tešku telesnu povredu, a 2018. za skidanje i povredu službenog pečata na zatvorenom lokalu na plaži u Zadru.

Uprkos brojnim policijskim prijavama, Ikić dosad nije dobio ozbiljniju sudsku sankciju. Neretko je državno tužilaštvo odustajalo od krivičnog progona ili bi oštećeni na suđenju povlačili svoje iskaze.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track