OSTAVIO ĆERKU (4) NA 40 STEPENI U AUTU, PRETI MU DO 15 GODINA ZATVORA: Hteo da skokne do posla na 15 minuta, pa zaboravio na dete! Devojčica preminula od toplotnog udara
Foto: Profimedia

užas

OSTAVIO ĆERKU (4) NA 40 STEPENI U AUTU, PRETI MU DO 15 GODINA ZATVORA: Hteo da skokne do posla na 15 minuta, pa zaboravio na dete! Devojčica preminula od toplotnog udara

Hrvatska -

Protiv oca (33) iz Rovinja, čija je ćerkica (4) preminula usled toplotnog udara i dehidratacije jer ju je on ostavio u pregrejanom automobilu, podneta je krivična prijava, a osumnjičen je za povredu detetovih prava. Preti mu od 3 do 15 godina zatvora.

Policija nije htela da otkriva detalje slučaja, ali se pretpostavlja da je otac ostavio devojčicu u autu bez klime, zatvorenih prozora, ne razmišljajući o posledicama.

Kolege i poznanici kažu da je bio više nego odgovoran, pa ih je ovo veoma iznenadilo.

Mediji prenose da je bio na bolovanju, a radnica njegovog frizerskog salona je imala dosta posla tog dana pa je morao da dođe u pomoć, a kako je dete bilo s njim, dovezao je u autu. Navodno je spavala, a on je mislio da skokne do salona na 15 minuta, prenosi Jutarnji list.

To se odužilo, a dete su primetili radnici sa obližnjeg gradilišta koji su pozvali Hitnu pomoć.

Devojčica je, nažalost, nekoliko dana kasnije preminula u bolnici.

Kako se navodi, oko dva sata je provela u vrućem automobilu na 40 stepeni.

Dnevnik.hr navodi kako su roditelji odlučili da doniraju njene organe kako bi na taj način spasli druge živote.

Slučaj je komentarisala i tamošnja ministarka za demografiju, porodicu, mlade i socijalnu politiku, Nada Murganić, rekavši da roditelji imaju još dvoje dece i da će o njima odlučiti stručnjaci.

"Riječki Centar za socijalnu zaštitu duboko je ušao u tu porodicu čim se saznalo za ovaj tragičan slučaj, već kada se saznalo da je otac ostavio dete u automobilu. Sada je na stručnjacima da procene koje su kompetencije roditelja za starateljstvo o ostalo dvoje dece i donesu odluke", rekla je Murganićeva.

Kurir.rs/Jutarnji.hr (Luka Benčić, Barbara Ban)/Index.hr Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track