ŠOKANTNI DETALJI ZLOČINA KOJI JE ZAPANJIO CEO SVET: Otkriveno kako je Smiljana ubila sestru Jasminu na spavanju, pa je 19 godina držala u zamrzivaču (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Facebook, NEstali.hr

kao iz kriminalističkih serija

ŠOKANTNI DETALJI ZLOČINA KOJI JE ZAPANJIO CEO SVET: Otkriveno kako je Smiljana ubila sestru Jasminu na spavanju, pa je 19 godina držala u zamrzivaču (VIDEO)

Hrvatska -

Svet je obišla vest da je početko ove godine u hrvatskom Palovcu u zamrzivaču jedne porodične kuće pronađeno telo devojke Jasmine Dominić, nestale pre 19 godina. Osumnjičena za ovo ubistvo je njena rođena sestra Smiljana Srnec protiv koje je ove nedelje podignuta optužnica.

Ona će imati priliku da pročita optužnicu, vidi sve materijalne dokaze i iskaze svedoka koji je terete da je tokom leta 2000. u kući ubila svoju sestru Jasminu.

Forenzičari su izneli i ključne dokaze - unutar zamrzivača i na Jasmininom telu pronađeni su Smiljanini otisci prstiju i DNK.

Smiljana Srnec
Smiljana Srnecfoto: Profimedia

Kako se smatra, ubila ju je s pet snažnih udaraca u glavu, najverovatnije na spavanju, delom sekire ili nekim drugim predmetom, ugurala je u zamrzivač, glavu joj zamotala u crnu najlon kesu, a vrat obmotala najlonskom čarapom.

Kada je odlučila da sakrije telo u zamrzivač, koristila je i gumene rukavice, ali se jedan komad odlomio na vrhu i ona je ostavila svoj potpis - otiske prstiju. Ostavila je i biološke tragove.

Jasmina Dominić
Jasmina Dominićfoto: Youtube/Printscreen

Podsetimo, 16. februara policiji je javljeno da su Smiljanina ćerka Katarina i njen vanbračni partner u kući našli leš nepoznate osobe.

Tek kada su uklonili korpe sa voćem i drugim namirnicama, videli su da se tu nalazi i telo devojke.

Rekonstrukcija

Jutarnji list je napravio rekonstrukciju zločina. Kako se navodi, ispod crne kese u zamrzivaču prvo je bila plavo-belo-zelena navlaka u koju je bio umotan i drugi deo tela, a na njemu su bili tragovi krvi. Kada su policajci napokon otvorili zamrzivač koji se teško otvarao i kada su skinuli navlaku Jasminina Jasmine bila je još jednom omotana u crnu najlonsku kesu.

Telo je bilo zamotano i u stolnjak. Svaku potkolenicu obmotala je u crnu najlonsku kesu i dodatno je zamotala najlonskom čarapom i sve opet zavezala u čvor.

Ostaje pitanje kako je zločin skrivan 19 godina i ko je sve znao da ne što sumnjivo dogodilo u porodičnoj kući u Palovcu.

I policajci, ali i neki drugi svedoci, primetili su da je Smiljana bila ljubomorna na sestru. Neki svedoci su rekli i da se Smiljana kockala, a uz Jasminu se nisu vezivale nikakve afere niti problemi.

Kurir.rs/Jutarnji.hr (Dušan Miljuš)

Foto: Printscreen/Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja