SRBI PREBILI I POKRALI STARCA U ZAGREBU: Nesrećni čovek preminuo od zadobijenih povreda! Policija uhapsila jednog nasilnika, za dvojicom još uvek traga!
Foto: Profimedia

jezivo

SRBI PREBILI I POKRALI STARCA U ZAGREBU: Nesrećni čovek preminuo od zadobijenih povreda! Policija uhapsila jednog nasilnika, za dvojicom još uvek traga!

Hrvatska -

Zagrebačka policija sprovela je istragu nad trojicom državljana Srbije (48, 31, 53) zbog osnovane sumnje da su pokrali i prebili 80-godišnjaka koji je naknadno preminuo. Najstariji od njih, 53-godišnjak, uhapšen je, dok se za ostalom dvojicom još traga.

Istragom je utvrđeno da je trojac početkom marta ove godine iza ponoći na području Trešnjevke došao u kuću gde su odvojeno, svaki u svom stanu, živela dvojica braće (80, 78) za koje su osumnjičeni, kroz poznanstvo sa osobama sumnjivog ponašanja, od ranije znali da stariji brat poseduje veću svotu novca.

"Tom prilikom osumnjičeni 53-godišnjak je, prema ranijem dogovoru s ostalom dvojicom, ostao u delu kuće u kojem stanuje 78-godišnjak zadržavajući ga u tom prostoru kako ne bi mogao da upozori brata o tome šta se događa. Za to vreme, druga dvojica osumnjičenih otišla su do stana starijeg brata, pozvonili i ušli sa namerom da se domognu njegovog novca.

foto: Shutterstock

Po ulasku u stan zadali su mu više udaraca rukama i nogama po glavi i telu, a potom u potrazi za novcem ispreturali stvari po kući. U periodu od jednog sata, osim što su mu naleli telesne povrede, ujedno su ga i vezali uporni u nameri da pronađu novac u čemu su, na kraju i uspeli. Za sada se još uvek radi o neutvrđenoj količini novca.

Odmah potom, njih dvojica su se vratili u deo kuće, odnosno stambeni prostor gde ih je čekao treći osumnjičeni koji je sve vreme zadržavao 78-godišnjaka, mlađeg brata oštećenog, kako ne bi izašao i pomogao bratu, ostavivši oštećenog u teškom stanju. Tada su se sva trojica udaljila sa mesta događaja odnoseći sa sobom za sada neutvrđeni iznos novca dok se mlađi brat odmah uputio do stambenog prostora svog starijeg brata kojeg je pronašao ga bez svesti na podu, zavezanog i teško povređenog zbog čega je odmah pozvao policiju", saopštila je policija.

foto: Shutterstock

Umro je nakon tri meseca

Po dolasku policije na mesto događaja, povređeni 80-godišnjak je kolima hitne medicinske pomoći prevezen u KB Sestre milosrdnice, gde je utvrđeno da je teško povređen. Početkom juna oštećeni je zbog teškog zdravstvenog stanja premešten u drugu bolnicu, gde je potom preminuo.

Osumnjičeni 53-godišnjak je u zakonskom roku predat pritvorskom nadzorniku, a poseban izveštaj dostavljen je nadležnom županijskom državnom tužilaštvu.

Policijski službenici nastavljaju istragu sa ciljem pronalaska druge dvojice osumnjičenih, dodala je zagrebačka policija.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja