Najnovije vesti

U ISTRI IZVUČENO TELO RONIOCA NESTALOG PRE 6 GODINA: Nađen na dubini od 50 metara
Foto: Profimedia

tragedija

U ISTRI IZVUČENO TELO RONIOCA NESTALOG PRE 6 GODINA: Nađen na dubini od 50 metara

Hrvatska

Iz mora u Istri izvučeno je telo najverovatnije poljskog ronioca koji je nestao još 2013., piše Glas Istre.

Ronioci specijalne policije juče su iz mora kod Svete Marine, u blizini Labina, izvukli telo nepoznatog muškarca koje je potom prevezeno na Odeljenje patologije pulske Opšte bolnice radi obdukcije i utvrđivanja identiteta.

 

Portparolka Policijske uprave istarske, Nataša Vitasović, izjavila je da je još pre nekoliko meseci jedan češki ronilac obavestio da je u moru, na dubini od 50 metara, uočio ostatke ljudskog tela i delove ronilačke opreme.

Policijski ronioci u nekoliko navrata su pregledali podmorje kod Svete Marine, ali do juče nisu imali uspeha.

 

Iako identitet ronioca još nije formalno utvrđen, postoji mogućnost da je reč o poljskom roniocu. koji je u moru na ovom području nestao još 2013. godine.

Hrvatski portal 24 sata nezvanično saznaje da bi to moglo biti telo Adama Bendžamina Vrobelea, rođenog 966. godine.

 

U septembru 2013., naime, pokrenuta je sveobuhvatna potraga za poljskim roniocem koji je nestao tokom ronjenja u blizini autokampa Sveta Marina.

On je na ronjenje, kako se navodi, tada krenuo sam opremljen bocom kiseonika zapremine sedam litara, u crno - plavom ronilačkom odelu i s pojasom za brzo izranjanje.

 

Budući da je na toj poziciji ronio sam, njegovi prijatelji, takođe poljski državljani, čekali su da se pojavi na površini, ali to se nije dogodilo u predviđenom vremenu. Njegov nestanak na recepciji autokampa prijavili u popodnevnim satima kada je pokrenuta i potraga. Na mestu zarona podmorsko tlo strmo pada u dubinu do 50 metara, a prisutne su i jake morske struje koje su uz jaki severo - istočni vetar dodatno otežavale uslove potrage.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto ilustracija: Profimedia)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...