POSLE BRUTALNOG NAPADA NA SRBE KOD KNINA, OGLASIO SE I PUPOVAC: Ovo nije ni slučajno ni spontano! Hrvatska daje loš primer!
Foto: Čitalac Kurira, Printscreen: Youtube/ Al Jazeera Balkans

uputio kritike

POSLE BRUTALNOG NAPADA NA SRBE KOD KNINA, OGLASIO SE I PUPOVAC: Ovo nije ni slučajno ni spontano! Hrvatska daje loš primer!

Hrvatska -

Lider Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac smatra da je napad na Srbe kod Knina koji su gledali prenos utakmice Crvene zvezde organizovan i da pokazuje da Hrvatska nije zemlja mira i sigurnosti.

Pupovac je za hrvatski Indeks ocenio da su se dogodili ozbiljni napadi na pripadnike srpske zajednice, koji su imali odlike skvadristicke (skvadristi - pripadnici prvih fašističkih odreda) grupacije.

"Napadi nisu ni slučajni ni spontani. Ne može u selo Uzdolje slučajno ili spontano doći pet automobila s 15 ljudi pod fantomkama", rekao je Pupovac, koji je do nedavno bio predsednik Srpskog nacionalnog veća u Hrvatskoj.

On je ocenio i da Hrvatska, kao članica Evropske unije, predstavlja jako loš primer nečlanicama i doprinosi destabilizaciji prostora bivše Jugoslavije.

Grupa maskiranih napadača upala je u kafić kod Knina i fizički napala goste koji su gledali utakmicu Crvene zvezde, a u tuči je povređeno pet osoba, kao i jedno dete, prenosi hrvatski Indeks.

Nakon toga su nepoznati napadači u mestu Djevrske verbalno, a potom i fizički, napali vlasnika drugog kafića i goste, ali niko nije povređen.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Čitalac Kurira, Printscreen/Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja