Najnovije vesti

STRANKA MILANA BANDIĆA OSUDILA DIVLJAČKI NAPAD NA SRBE KOD KNINA: Takve pojave treba sankcionisati, a izvršioce privesti pred lice pravde!
Foto: Printscreen Al Jazeera Balkans

da se problem reši kroz institucije

STRANKA MILANA BANDIĆA OSUDILA DIVLJAČKI NAPAD NA SRBE KOD KNINA: Takve pojave treba sankcionisati, a izvršioce privesti pred lice pravde!

Hrvatska

Stranka rada i solidarnosti gradonačelnika Zagreba Milana Bandića osudila je danas svaku pojavu nasilja, a pogotovo nad pripadnicima manjina kakvo se dogodilo u Uzdolju kod Knina, gde je nekoliko maskiranih osoba u kafiću napalo i povredilo pripadnike srpske manjine.

"Takve pojave treba odlučno sankcionirati, a izvršioce u najkraćem roku privesti pred lice pravde bez obzira na to gde se i kada to događalo. Ovakve pojave i odnos prema njima govori o zrelosti društva", navela je ta stranka u saopštenju.

Zato, kako se dodaje, nije dovoljna samo osuda nasilničkog čina u Uzdolju,već pre svega treba stvarati uslove u kojima se takav "necivilizacijski čin, atmosfera netrpeljivosti ili govor mržnje ne sme i ne može događati",

Napominje se i da nije dovoljna samo osuda pojedinačnih pojava, već zajednički angažman na tome da u društvu "suzbijemo uzroke takvih neprihvatljivih događaja".

"U suprotnom, preplaviće nas razgovori o frustracijama prošlosti umesto delovanja za bolju, prosperitetniju i bogatiju Hrvatsku", ocenjuje se.

Iz ove stranke su poručili i da problemi treba da se rešavaju kroz hrvatske institucije.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen Al Jazeera Balkans

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...