Najnovije vesti

ŠTETA ŠTO SI ŽIV, IDI U ČETNIČKU SRBIJU: Hrvatskom istoričaru prete smrću i poručuju da će ga ustaški poklič nadživeti! (FOTO)
Foto: YouTube prtscr / Balkan Info

hrvoje Klasić

ŠTETA ŠTO SI ŽIV, IDI U ČETNIČKU SRBIJU: Hrvatskom istoričaru prete smrću i poručuju da će ga ustaški poklič nadživeti! (FOTO)

Hrvatska

Hrvatskog istoričara Hrvoja Klasića danas je u njegovoj kancelariji na Filozofskom fakultetu dočekalo pismo u kojem mu ustaše prete

U njemu se ustaše, kako se sami nazivaju, raduju vesti da je likvidiran pa žale što ona ipak nije istinita i nadaju se da će ipak sledeća viest o njegovoj likvidaciji biti istinita.

"Rado ćemo ti doći na sprovod u HOS-ovim uniformama na kojima se lepo ističe poklič ZA DOM SPREMNI", stoji u pismu koje je istoričar dobio, a koje će kako je najavio, predati policiji. Pismo u celosti možete pročitati OVDE:

Takođe se navodi da će ustaški poklič nadživeti i Klasića, i "četnike i antifašiste"

"Ti si respektabilni istoričar u tebi dragoj četničkoj Srbiji. Tamo si uvek dobrodošao", ističe se u pismu koje je potpisano sa "Smrt izdajnicima" i "pozdravljaju te ustaše".

Istoričar tvrdi da ovo nije incident već redovno stanje u Hrvatskoj.

"Poslednjih godina dobijam degutantna pisma, ali u njima se pazilo da se ne pređe granica... Pre par meseci dobio sam jedno iz kojeg se mogla razumeti pretnja smrću i prijavio sam to policiji, ali oni nisu do sada ništa otkrili" navodi Klasić za Indeks. 

foto: YouTube prtscr / Balkan Info

Klasić navodi da je duboko razočaran državom u kojoj živi.

"Takva je atmosfera u društvu. Bio sam dobrovoljac 1991. godine, doktor sam istorije, nikoga nisam opljačkao, a prete mi jer govorim o temama svojih istraživanja. Da me u ratu pogodio metak iz snajpera, po meni bi se danas zvala škola u Sisku, a zovu me izdajnikom. Ovo nije incident, ovo je redovno stanje poslednjih godina" zaključuje Klasić.

Hrvatski mediji podsećaju da je dokumentarna serija o dešavanjima u ustaškoj NDH stopirana na HRT-u i da niko ne zna da li će uopšte biti emitovana, a Klasić je jedan od autora serije.

Kurir.rs / Index

Foto: YouTube prtscr / Balkan Info

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...