Najnovije vesti

HRVATSKA POLICIJA: Napad na Srbe u Kninu bio planiran! Torcidaši se okupili u Splitu i krenuli na Srbe! Policija privela napadače i otkrila šta je prethodilo  divljanju u srpskom kafiću (VIDEO)
Foto: Facebook/Printscreen

huligani palicama tukli srbe

HRVATSKA POLICIJA: Napad na Srbe u Kninu bio planiran! Torcidaši se okupili u Splitu i krenuli na Srbe! Policija privela napadače i otkrila šta je prethodilo divljanju u srpskom kafiću (VIDEO)

Hrvatska

Hrvatska policija saopštila je da je napad na Srbe u kafiću u Uzdolju kraj Knina bio planiran. Do tog zaključka su došli na osnovu ispitivanja osmorice privedenih, od kojih su petorica učestvovala u napadu u kafiću. Svi su s područja Splita.

Četvorica huligana su privedena, a jedan je u bekstvu. Među njima nisu napadači na sezonce s Brača koji su ispitani i pušteni. Za desetoricom napadača policija još traga.

 

Za svu četvoricu predloženo je određivanje istražnog zatvora.

Potvrđeno je da su svi napadači pripadnici Torcide, a sva petorica kojima je dosad utvrđen identitet evidentirani su prekršajno i krivično zbog navijačkog nasilja.

Načelnik šibensko-kninske policije otkrio je kako su torcidaši izveli napad na Srbe kod Knina.

 

"Kao deo navijačke grupe iz Splita okupili se u Splitu i s više vozila krenuli u Uzdolje, na osnovu prethodnog dogovora zbog utakmice Crvene zvezde. Parkirali su u blizini ugostiteljskog objekta. Jedan je izašao iz automobila i otišao u izvidnicu. Kasnije su ušli u kafić maskirani fantomkama i napali goste, dok su vozači ostali u automobilima", rekao je načelnik policijske uprave šibenske.

Policajci su zbog nasilničkog ponašanja i unišatvanja tuđe imovine ispitali 19-godišnjaka, 21-godišnjaka i 28-godišnjaka.

Osumnjičeni su zajedno s još desetak, za sada nepoznatih počinilaca, kao pripadnici jedne navijačke grupe iz Splita, 21. avgusta ove godine okupili u Splitu i s više vozila otišli ka Uzdolju.


Zbog mržnje na nacionalnoj osnovi osumnjičeni su verbalno vređali vlasnicu objekta i zatečene goste, uništavajući inventar palicama. Potom su palicama napali zatečene goste zbog čega je njih petoro lakše povređeno, među njima i jedan maloletnik.

Policija je navela kako napad u Uzdolju nije povezan s incidentom u Đevrskama iste večeri.

 

Kurir.rs/Index.hr
Foto: Facebook/Printscreen

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...