Najnovije vesti

STRAVIČNO IŽIVLJAVANJE HRVATSKE POLICIJE NAD MIGRANTIMA: Postrojili ih duž ivice provalije, pretili im da će ih upucati, pa ih naterali da skoče! (VIDEO)
Foto: Printscreen: Youtube/Magazin Zurnal Online

horor

STRAVIČNO IŽIVLJAVANJE HRVATSKE POLICIJE NAD MIGRANTIMA: Postrojili ih duž ivice provalije, pretili im da će ih upucati, pa ih naterali da skoče! (VIDEO)

Hrvatska

Migranti koji su legalno vraćeni iz Slovenije u Hrvatsku ilegalno su prebacivani u BiH, piše Žurnal, pozivajući se na snimak nastao 6. avgusta na području Velike Kladuše, kada je zvanično zabeležen granični incident.

Građani su snimili kombi hrvatske policije i migrante koji se izvlače iz provalije.

 

"Upucaću te", kaže hrvatski policajac migrantu koji je stajao nad šumskom provalijom dubokom desetak metara.

 

Nešto kasnije, kako se navodi, i drugi migranti izvedeni su iz policijskog kombija i naterani da stanu na ivicu dubokog jarka. Hrvatski policajac je izvadio pištolj i ispalio nekoliko hitaca u vazduh.

 

Migranti su skočili u jarugu na čijem dnu je granica sa BiH, a sve se navodno dešavalo 6. avgusta ove godine.

Poziv Graničnoj policiji BiH uputili su građani Bosne i Hercegovine koji su čuli pucnjavu, a do dolaska graničara u provaliji je bilo dvadesetak migranata. Jedan od građana koji je dojavio za pucnjavu snimio je tu scenu.

 

"Rekao mi je 'upucat ću te'", prepričava u videu jedan od migranata nekoliko sekundi nakon što je uspeo da se izvuče.

 

Pola minuta ranije vidi se kombi hrvatske policije kako napušta mesto sa kojeg su migranti faktički gurnuti u provaliju. Na snimku se, potom, vide i bh. graničari koji pokušavaju da ukažu pomoć povređenim migrantima.

 

foto: AP

"Dvanaest migranata zadobilo je lakše povrede, dok su njih šestorica poslati na radiološku obradu", saopšteno je dan kasnije iz Doma zdravlja Velika Kladuša.

 

Istog dana, 7. avgusta, hrvatska policija je saopštila kako nema ništa s incidentom i da njihovi policajci nisu u BiH ilegalno prebacili migrante. Tvrdili su da su samo sprečili ulazak migranata na teritoriju Hrvatske.

 

foto: AP

Istog dana kada su izdali saopštenje da "nemaju ništa sa slučajem", na mestu incidenta fotografirane su dve hrvatske policajke koje su bile maskirane u prostitutke. Došle su da prikriju tragove svog postupanja. Ali zakasnile su, piše Žurnal.

 

Na putu na kojem je tokom incidenta snimljen kombi hrvatske policije pronađene su i fotografisane čaure od pištoljske municije.

 

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: Printscreen/Youtube

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...