Najnovije vesti

SENZACIONALNA TVRDNJA HRVATSKOG NACIONALA: Milan Bandić daje ostavku na položaj gradonačelnika i ulazi u trku za predsednika!
Foto: Printscreen YouTube/Al Jazeera Balkans

DRASTIČNA PROMENA

SENZACIONALNA TVRDNJA HRVATSKOG NACIONALA: Milan Bandić daje ostavku na položaj gradonačelnika i ulazi u trku za predsednika!

Hrvatska

ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić podneće ostavku na tu funkciju i ući u trku za predsednika Hrvatske.

To piše zagrebački Nacional pozivajući se na neimenovane izvore.

 

U slučaju poraza u prvom krugu, Bandić bi podržao aktuelnu predsednicu Kolindu Grabar-Kitarović, a potom bi ojačao svoju stranku i postao ključni koalicijski partner buduće HDZ-ove vlade, navodi taj nedeljnik.

 

Nova zagrebačka gradonačelnica bi, u tom slučaju, bila Jelena Pavičić Vukičević.

foto: Printscreen YouTube/Al Jazeera Balkans

Hrvatski premijer Andrej Plenković je za ovaj plan navodno saznao tek juče.

 

O Bandićevoj mogućoj kandidaturi počelo je glasnije da se govori posle obeležavanja "Oluje" u Kninu, kada je Bandić rekao da je Hrvatskoj potreban "novi Tuđman" i usput najavio da će "nešto reći krajem septembra", prenosi Index.hr.

 

"Hrvatskoj je potreban novi Tuđman, čovek koji će lupiti šakom o sto i koji će ujediniti ljude na tragu rada, znanja, demografske obnove i solidarnosti", rekao je Bandić 5. avgusta u Kninu. Tom prilikom on nije želeo da komentariše kandidate za predsednika Hrvatske.

 

"Ne bih to komentarisao, nikoga ne komentarišem, a nešto će biti, nešto ću reći krajem septembra, nakon toga neće ništa biti isto", kazao je tada zagrebački gradonačelnik.

 

Kurir.rs/Tanjug

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...