DRVLJE I KAMENJE NA PLENKOVIĆA U HRVATSKOM SABORU: Sanaderova vlada je VRTIĆ u odnosu na to koliko je tvoja korumpirana! Srbi opet ispaljeni! (VIDEO UŽIVO)
Foto: Printscreen YouTube/Inernet TV Hrvatskog sabora

ŽESTOK POČETAK ZASEDANJA

DRVLJE I KAMENJE NA PLENKOVIĆA U HRVATSKOM SABORU: Sanaderova vlada je VRTIĆ u odnosu na to koliko je tvoja korumpirana! Srbi opet ispaljeni! (VIDEO UŽIVO)

Hrvatska -

ZAGREB - Prvi radni dan u Hrvatskom parlamentu, nakon godišnjih odmora, počeo je burno i pljušte optužbe na račun premijera Andreja Plenkovića zbog raširene korupcije u hrvatskom društvu, hapšenja novinara portala Index.hr Gordana Duhačeka i zahteva za opoziv ministra zdravlja Milana Kujundžića.

Sednica je počela "Akteulnim prepodnevom", kada premijer Plenković odgovar na pitanja, a pripremljeno ih je ukupno 38.

Davor Bernardić, predsednik najuticajnije opozicione SDP, kazao je da je Hrvatska najkorumpiranija država u Evropskoj uniji, zbog čega je premijer morao da smeni trojicu ministara. Bernardić je, poredeći aktuelnu vladu sa vladom nekadašnjeg premijera Ive Sanadare, rekao da je Sanaderova bila "vrtić" u odnosu na ovu kada je reč o korupciji.

Boris Milošević iz Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) je upozorio na manjak pitke vode na području Benkovca, naseljenom pre svega Srbima, i nije bio zadovoljan odgorovom resornog ministra.

foto: Facebook / Gordan Duhaček

Gordan Duhaček, hapšeni novinar portala Index.hr

Krešo Beljak (HSS) pitao je premijera šta misli da preduzme u slučajevima nezakonitog postupanja sudija, a kako primer je naveo sudiju Krešimira Ozanića, koji je pretio Indexovom novinaru Duhačeku da će ga strpati u zatvor, ali je govorio i o slučaju sudije Marija Franetovića, koji je mentalno hendikepiranog mladića umesto u bolnicu, poslao u zatvor, gde je umro.

Premijer je na to odgovorio da je naložio ministrima unutrašnjih poslova i pravosuđa da mu dostave detaljan izveštaj o slučaju novinara Duhačeka, a što se tiče slučaja iz Splita, rekao je da se još uvek obavljaju analize.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track