PORODICA SILOVANE DEVOJČICE IZ ZADRA OGORČENA: Da ima Boga i pravde, bili bi u zatvoru!
Foto: Profimedia

sudija razbesneo javnost

PORODICA SILOVANE DEVOJČICE IZ ZADRA OGORČENA: Da ima Boga i pravde, bili bi u zatvoru!

Hrvatska -

"Kako se osećam? A kako bih mogao da se osećam? Glava mi nije tamo gde bi trebalo da bude. Kad je bila mala, bila je moja mezimica. Isto mi je kao da se mom detetu dogodilo", rekao je jedan od članova porodice silovane devojčice iz Dalmacije.

Podsetimo, Hrvatsku je potresao slučaj devojčice (15) koju je mesecima grupno silovalo 7 mladića, a zadarski sudija ih je potom sve oslobodio.

"Potreseni smo svi. Otac joj je rastrojen, smršao je valjda sedam kilograma u ovih nekoliko dana. Rekli su mu da ide na bolovanje, da nije dobro da sad radi", dodaje rođak.

Kaže da poznaje neke od mladića optuženih za višestruko silovanje.

"Znam ih nekoliko, znam ih u glavu. Da ima Boga i pravde, bili bi u zatvoru", rekao je razočarani rođak.

Za tinejdžerku je pakao počeo letos na zabavi s petoricom prijatelja. Trojica su krenula da je hvataju za intimne delove tela, a ona se opirala, bežeći od njih. Pobegla je u sobu, a za njom je došao 19-godišnjak. Prisilio ju je na seks. Njeni prijatelji su to sve snimali mobilnim telefonom.

Godinu dana su je maltretirali, ucenjivali, ponovo je silovali, sve to snimali i pretili da će snimke objaviti.

Tako su je napali još četiri puta, svaki put su to činila trojica ili četvorica. Nastavnici su u školi primetili da s njom nešto nije u redu i odlučili su da sve prijave centru za socijalni rad koji je pozvao policiju.

Policija je sedam mladića (dva 17-godišnjaka, tri 18-godišnjaka i dva 19-godišnjaka), od kojih su petorica iz njenog mesta, a dvojica iz susednog, krivično prijavila u petak.

foto: Profimedia

Međutim, svi su pušteni na slobodu. Žrtva grupnog silovanja u utorak još nije bila ispitana kod istražnog sudije, ali je Županijski sud u Zadru u utorak dobio predlog za ispitivanjem.

"Dobili smo predlog za ispitivanjem pa ćemo zakazati ročište", rekao je portparol suda Hrvoje Visković.

"Državno tužilaštvo u Zadru je podnelo žalbu protiv rešenja sudije istrage kojim je odredio mere opreza u predmetu teškog krivičnog dela. U žalbi protiv se traži određivanje istražnog zatvora protiv pet mlađih punoletnika po zakonskim osnovama - opasnosti od uticaja na svedoke i opasnosti od ponavljanja dela", rekao je Duško Berović, zamenik županijskog državnog tužioca.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track