Najnovije vesti

OTAC JOJ JE BIO SRBIN, A MUŽ JE TOMPSONOV KUM: Evo ko je Kim Škoro, moguća prva dama Hrvatske zbog koje bi mnogi da beže iz zemlje
Foto: Facebook/Miroslav Škoro

odrasla u americi

OTAC JOJ JE BIO SRBIN, A MUŽ JE TOMPSONOV KUM: Evo ko je Kim Škoro, moguća prva dama Hrvatske zbog koje bi mnogi da beže iz zemlje

Hrvatska

Pevač Miroslav Škoro u trci je za predsednika Hrvatske, a ukoliko bude izabran, prva dama će biti misteriozna Kim Ann Škoro sa kojom je u braku već 30 godina.

Kim An Škoro (rođeno Luzarič) je zbog svog supruga pre tri decenije ostavila

svoj dotadašnji život u Americi i advokatsku karijeru kako bi se posvetila porodici. Dobili su ćerku Ivanu i sina Mateju, a Škoro je svih ovih godina suprugu čuvao od očiju javnosti.

Međutim, Kim i njena nacionalnosti su poslednjih meseci bili povod za razne spekulacije u hrvatskim medijima, toliko da je bila zaintrigirana i frizerka hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Renata Vinšek je na Fejsbuku napisala da bi bilo tužno "ako prva dama bude sa srpskim krvnim zrncima, venčana u pravoslavnoj crkvi".

Osim toga, kako je njen suprug poznat po nacionalističkim stavovima i pesmama, kao i bliskom prijateljstvu i kumstvu sa Markom Perkovićem Tompsonom, hrvatskoj javnosti je bila problematična činjenica da njegova supruga ima srpsko poreklo sa očeve strane.

foto: Beta/Miroslav Lelas

Zato je Kim prekinula 30-godišnje ćutanje i u velikom intervjuu za Jutarnji list objasnila sve o svom poreklu i veri, ali i zašto takva pitanja smatra nepristojnim.

"To su pitanja zbog kojih se u meni budi američki duh. Postajem Amerikanka. U SAD nema pitanja o veri, o poreklu, o nacionalnosti. Ta pitanja su nepristojna. Za mene je najvažnije da li je neko pošten, marljiv, pomaže li drugima. Tako ja gledam na ljude. A ne je li neko ove ili one vere", rekla je Kim dodajući da je "praktična katolkinja".

Kim An Škoro rođena je 1964. godine u radničkoj porodici hrvatskih emigranata. Njena porodica je već tada imala ugostiteljski objekat, restoran koji se bavio i keteringom. Sam restoran nazvan je po njenom ocu Emilu Luzaiču koji je rođen u Americi.

Emilova majka bila je Hrvatica, a otac Srbin iz Hrvatske pravoslavne veroispovesti. Kada je preminuo 2009. godine, sahranjen je u crkvi Svetog Nikole, srpskoj pravoslavnoj crkvi u Monroevilu, nedaleko od rodnog Pitsburga.

Hrvatska bratska zajednica organizovala je 1989. godine u Pitsburgu godišnji piknik, a zvezde večeri bili su tamburaši sa kojima je svirao i pevao Škoro.

"Da, koliko god to vama zvučalo patetično, to je bila ljubav na prvi pogled. On je za mene bio najlepši dečko ikad. A koliko sam čula s njegove strane, tako je bilo njegovo mišljenje o meni", rekla je Kim.

Iste godine su se venčali i neko vreme su zajedno živeli u SAD gde je Kim gradila advokatsku karijeru. Nekoliko godina kasnije su se vratili u Hrvatsku, gde je Škoro nastavio da se bavi muzikom, a Kim se daleko od očiju javnosti posvetila odgajanju dece.

Kim je naglasila da je uverena u pobedu svog supruga na predstojećim predsedničkim izborima, ali je otkrila i da je na prošlim izborima glasala za Kolindu.

"Ali da je ona dobro radila svoj posao, moj suprug se ne bi kandidovao i mi ne bismo sada razgovarali. O gospodinu Milanoviću najbolje govore rezultati njegovog rada kao premijera. Da je dobro radio svoj posao, sigurno ne bi izgubio izbore. Hrvatskoj treba promena", kaže.

Kurir.rs/Jutarnji list Foto: Facebook/Miroslav Škoro

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...