DETALJI FILMSKE PLJAČKE ZLATARE U SPLITU! Oglasio se i vlasnik: Lopovi pokupili sve za minut i po, odneli su 7 kilograma zlata! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube Slobodna Dalmacija

upali i sve pokrali

DETALJI FILMSKE PLJAČKE ZLATARE U SPLITU! Oglasio se i vlasnik: Lopovi pokupili sve za minut i po, odneli su 7 kilograma zlata! (VIDEO)

Hrvatska -

U pljački zlatare u centru Splita u noći s nedelje na ponedeljak ukradeno je oko sedam kilograma zlata, tvrdi vlasnik. Moli građane za pomoć, a ima savet i za kolege zlatare.

Na snimcima se vide trojica muškaraca koji su, očigledno dobro znali šta rade.

"Neko je digao roletu daljinskim, kao da ima naš daljinski. Ušli su, dalje je bilo razbijanje, pokupili su sve za minut i po", rekao je vlasnik zlatare Ivan Đonlić za Dnevnik.hr.

"Alarm je uredno zvonio, kako je i trebao da zvoni. Presečen je signal rolo vrata dok je zatvaran, verovatno je odnekud ukraden", napominje sin vlasnika zlatare Josip Đonlić.

Ukradeno je, kažu, oko sedam kilograma zlata.

"To je sve prošlo kroz moje ruke. Svoj nakit poznajem, a mogu sugerisati kolegama zlatarima da, ako nešto naiđe sumnjivo, obaveste mene ili policiju. Oni to ne mogu ni prodati tako jednostavno. Možda u susednoj državi", kaže vlasnik zlatare.

"Šteta je ogromna, odneli su skoro sve. Prema nekim procenama, otprilike dva miliona kuna robe. Nismo osigurani, trošak je kompletno naš, skrhani smo, ali idemo dalje", kaže Josip.

"Nismo osigurali zato što su premije nenormalno velike. Premije su velike zbog tog iznosa, plus zlatarija. Ne možemo si takve stvari priuštiti", ističe vlasnik zlatare.

Ko bi ovo mogao učiniti, kažu, ne znaju.

"Nekakve sumnje se jesu pojavljivale i tragova ima. Ništa nije sigurno. Policija radi svoj deo posla, rekli su nam da se trude, da će dati sve od sebe da pronađu krivce jer savršen zločin ne postoji", ističe Josip Đonlić.

Javio se šef policije

Glavni šef policije Nikola Milina prokomentarisao je ceo slučaj.

"Osim klasičnih kolega kriminalističke policije, uvek se još dodatno pozovu kolege iz Centra za kriminalistička veštačenja, zbog potrebnih veštačenja, pronalaženja određenih tragova", napominje glavni šef policije Nikola Milina.

Kurir.rs/Dnevnik.hr/Index.hr

Foto: Printscreen Youtube Slobodna Dalmacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track