OLUJA NA JADRANU NOSI SVE PRED SOBOM: Pala 222 litra kiše u samo jednom danu, vetar od 142 km na sat pravio haos, a udari će biti još jači (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

rive potopljene

OLUJA NA JADRANU NOSI SVE PRED SOBOM: Pala 222 litra kiše u samo jednom danu, vetar od 142 km na sat pravio haos, a udari će biti još jači (VIDEO)

Hrvatska -

Jadran je danas pod crvenim upozorenjem Meteoalarma. Dubrovačke vlasti izdale su posebno upozorenje za građane, a neke istarske rive su već pod vodom.

Slično vreme je i u Dalmaciji, a biće još gore, kako kažu meteorolozi.

Već do 12 sati pale su vrlo obilne padavine, a poslednja 24 sata u Veloj Luci pale su čak 222 litre kiše po kvadrantom metru, što znači da je u samo jedan dan pala skoro dvostruka prosečna mesečna količina padavina. To je pokrenulo bujice, a ima i poplavljenih podruma.

U Splitu se more toliko podiglo da je došlo do kuća i kafića gde nosi stolove i stolice.

foto: Čitalac 24sata.hr

"Do ovog trenutka zabeležili smo oštećenja na oko 15 vozila, nastala usled pada stabala, grana i naleta ostalih predmeta. Obzirom da se, prema najavljenoj vremenskoj prognozi, krajem dana očekuju još jači udari vetra, savetujemo građanima da, ukoliko je moguće, vozila parkiraju na zaštićenim mestima", saopštili su iz policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Jedno od najjačih juga u godini, koje će na udare biti i orkansko, poplavla je rive na Jadranu. Udari vetra u Dalmaciji su bili i do 142 km na sat.

Kurir.rs/Index.hr/24sata.hr Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track