PLENKOVIĆ HVALIO KOLINDU I POZVAO BIRAČE DA GLASAJU ZA NJU: Nema bolje predsednice od nje!
Foto: Beta/Denis Cerić

predsednički izbori u hrvatskoj

PLENKOVIĆ HVALIO KOLINDU I POZVAO BIRAČE DA GLASAJU ZA NJU: Nema bolje predsednice od nje!

Hrvatska -

Predsednik HDZ-a Andrej Plenković pozvao je birače da na predsedničkim izborima daju glas kandidatkinji te stranke Kolindi Grabar-Kitarović, ocenivši da od nje nema bolje predsednice.

Plenković je na predizbornom skupu Grabar-Kitarović u dvorani Cibona rekao da je uveren da će hrvatski narod na izborima u nedelju pokazati mudrost i zrelost i glasati za nju.

On tvrdi da Grabar-Kitarović štiti interese hrvatskog naroda, ceni rat u Hrvatskoj, poštuje bivšeg hrvatskog predsednika Franju Tuđmana "i sve ono što je HDZ postigao u prvih 30 godina slobodne i samostalne Hrvatske".

Generalni sekretar HDZ-a Gordan Jandroković poručio je okupljenima da svi moraju zajedno da stanu iza Grabar Kitarović zbog, kako je naveo, napada kojima je izložena.

"Do sada ni na jednim izborima nije bilo ovako prljave kampanje, s toliko zla, podmetanja i manipulacija", tvrdi Jandroković.

On je naglasio da je Hrvatska u svetu, uz fudbalsku reprezentaciju i lepu zemlju, poznata i po Grabar-Kitarović, prenosi Hina.

Govoreći o njenom protivkandidatu Zoranu Milanoviću, Jandroković je rekao da predsednik Hrvatske "ne može biti politički naslednik Stipe Mesića i Ive Josipovića".

"Ali, ne može ni onaj drugi koji je bio stvaran kao veliki projekt, veći Hrvat i patriota nego što smo mi. I onda se dogodi sučeljavanje i videli smo slabašnog političara i kandidata, bez vizije, za razliku od naše Kolinde koja je dominirala i pokazala zašto su ljudi ponosni na nju i zašto će ponovno biti predsednica", rekao je on, aludirajući na Miroslava Škoru.

foto: Youtube/Printscreen

Podršku Grabar-Kitarović pružio je i zamenik predsjednik HDZ-a Milijan Brkić, a njenim protivkandidatima čestitao je Božić i Novu Godinu i poručio im da nastave da se bave dosadašnjim poslovima jer će ih aktuelna predsednica Hrvatske pobediti na izborima.

Na skupu su se obratili i šef izbornog štaba Ivan Anušić, član Predsedništva HDZ-a Tomo Medved, šef zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić, selektor rukometne reprezentacije Lino Červar i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Oni su pozvali građane da izađu na predsedničke izbore i glasaju za Grabar-Kitarović.

foto: Profimedia

Podršku su putem video poruka izrazili i gradonačelnici Splita i Dubrovnika Andro Krstulović Opara i Mato Franković, predstavnici udruženja Blokirani i brojni sportisti.

Predizbornom skupu prisustvovao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Dokazak Grabar-Kitarović u dvoranu njene pristalice dočekale su uzvicima "Pobeda, pobeda!", a ovacijama su pozdravili i njenog supruga Jakova Kitarovića.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Beta/Denis Cerić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track