KOLINDA POSLE PORAZA: Pružam ruku Milanoviću, više neću nijednu reč reći protiv svojih prethodnika i sledbenika
Foto: EPA

odlazak predsednice

KOLINDA POSLE PORAZA: Pružam ruku Milanoviću, više neću nijednu reč reći protiv svojih prethodnika i sledbenika

Hrvatska -

Aktuelna predsednica Hrvatske, kandidatkinja HDZ-a, Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je posle poraza od Zorana Milanovića na izborima, da pruža ruku pobedniku i očekuje civilizovan prenos vlasti.

"Hrvatska je odlučila, Zoran Milanović biće predsednik i na tome mu čestitam", rekla je Kolinda koja je u svom štabu zaustavila zvižduke na Milanovićev račun.

Grabar-Kitarovićeva, koja je proteklih pet godina obavljala predsedničku dužnost, rekla je da je spremna da Milanovića uputi u sve što je radila i predložila da se nađu i pre nego što bude zvaničan prenos vlasti, poručivši da je ono što Hrvatskoj treba - stabilnost.

foto: EPA

"Za mene je kampanja gotova u petak, više neću nijednu reč reći ni protiv svojih prethodnika ni sledbenika", rekla je.

Poručila je i da je pouka ovih izbora - da se mora biti više među građanima i slušati njihov glas, i zahvalila je svima koji su izašli na birališta.

foto: EPA

Rezimirajući proteklih pet godina svog predsedničkog mandata, istakla je da je naglasak stavljala na hrvatske nacionalne, državne i verske vrednosti, na rat 90-tih u Hrvatskoj, na veterane, na njihove porodice.

"Ja večeras ne nameravam vraćati niskim udarcima, ali ovo je hrvatska država krvlju stvorena i branjena i ljubavlju nošena i neka tako ostane", poručila je Grabar-Kitarovićeva u svom obraćanju.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track