KOLINDA SE SASTALA SA MILANOVIĆEM: Evo o čemu su sve razgovarali (FOTO)
Foto: EPA/Antonio Bat

prijem na pantovčaku

KOLINDA SE SASTALA SA MILANOVIĆEM: Evo o čemu su sve razgovarali (FOTO)

Hrvatska -

Sastali su se danas još uvek aktuelna predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i izabrani predsednik Zoran Milanović. Potvrdili su to iz Kancelarije predsednice.

Poručili su kako je Grabar-Kitarović primila Milanovića na Pantovčaku i da se prilikom susreta razgovaralo o tranziciji predsedničke dužnosti.

Sastanak se održao u ranim popodnevnim satima. Nakon sastanka se na Fejsbuku oglasio i Milanović.

"Sastao sam se danas s predsednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović u kancelariji PRH, gde smo održali radni sastanak na kom smo razgovarali o tranziciji predsedničke dužnosti“, napisao je Milanović na svom zvaničnom profilu.

Podsetimo, Kolinda je još u izbornoj noći izjavila da će se sastati s Milanovićem i da se nada da će to da bude i pre nego što to bude potrebno i da će da sarađuje u prenosu vlasti.

Pripreme za prenos vlasti već su počele, ali datum Milanovićeve inauguracije još nije određen. Ono što se zna jeste da mora da se održi do 18. februara.

foto: EPA

Zoran Milanović i njegova porodica su dobili policijsku zaštitu još u izbornoj noći.

U Kancelariji predsednice u odlasku poručuju da su u kontaktu s ljudima Zorana Milanovića i da će primopredaja vlasti biti obavljena do 18. feruara. Poručili su da će do tada Milanoviću, ako mu bude potrebno za rad, ponuditi Vilu Prekrižje.

(Kurir.rs/Indeks.hr, Foto: EPA/Antonio Bat)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track